Na przystawkę podano "Figę ze smakiem", czyli grzanki z ciabatty z konfiturą figową i burratą. Danie do złudzenia przypominało kanapki z jajkiem na twardo, a Patrycja nie jada jajek, jednak szybko wyprowadzono ją z błędu.
W trakcie przygotowywania dania głównego goście mieli czas na obejrzenie mieszkania gospodarzy. "Tu jest tak ciepło, domowo, przytulnie. Trochę inaczej niż u nas" przyznała Klaudia.
Danie główne, czyli spaghetti bolognese w wersji wegetariańskiej okazało się strzałem w dziesiątkę. Gościom ciężko było uwierzyć, że na talerzu nie znajduje się gram mięsa. Robert, który na co dzień nie je mięsa przyznał, że zamiennik, którego użył Łukasz jest naprawdę bardzo dobry.
Kolację zamknęła tarta czekoladowa z owocami "Co ma być to będzie". Goście docenili nie tylko kulinarne umiejętności Gabi i Łukasza, ale ogólną atmosferę wieczoru. Para otrzymała aż 37 punktów.
Tu znajdziecie wszystkie przepisy Gabi i Łukasza.
Zobacz też: