Ugotowani w parach: Świetna amosfera, zaskakujące dania, czyli kolacja u Gabi i Łukasza

Ugotowani w parach
Ugotowani w parach: Deser prawie skończył się katastrofą
Poznali się w pracy i od ośmiu lat tworzą zgrany duet. Gabi Drzewiecka i Łukasz Riedel są jedną z trzech par, które w Niedzielę Wielkanocną staną w kulinarne szranki. Oboje mają już ustaloną taktykę: Gabi przygotowuje deser, a Łukasz przystawkę i danie główne.

Na przystawkę podano "Figę ze smakiem", czyli grzanki z ciabatty z konfiturą figową i burratą. Danie do złudzenia przypominało kanapki z jajkiem na twardo, a Patrycja nie jada jajek, jednak szybko wyprowadzono ją z błędu.

Ugotowani w parach: Przystawka "Figa ze smakiem" mocno zdziwiła

W trakcie przygotowywania dania głównego goście mieli czas na obejrzenie mieszkania gospodarzy. "Tu jest tak ciepło, domowo, przytulnie. Trochę inaczej niż u nas" przyznała Klaudia.

Ugotowani w parach: Goście zachwyceni mieszkaniem Gabi i Łukasza

Danie główne, czyli spaghetti bolognese w wersji wegetariańskiej okazało się strzałem w dziesiątkę. Gościom ciężko było uwierzyć, że na talerzu nie znajduje się gram mięsa. Robert, który na co dzień nie je mięsa przyznał, że zamiennik, którego użył Łukasz jest naprawdę bardzo dobry.

Ugotowani w parach: Takiego makaronu nikt się nie spodziewał

Kolację zamknęła tarta czekoladowa z owocami "Co ma być to będzie". Goście docenili nie tylko kulinarne umiejętności Gabi i Łukasza, ale ogólną atmosferę wieczoru. Para otrzymała aż 37 punktów.

Gabi i Łukasz: Co ma być, to będzie
Gabi i Łukasz: Co ma być, to będzie
Ugotowani w parach, odcinek specjalny
Ugotowani w parach, odcinek specjalny
Ugotowani w parach, odcinek specjalny
Ugotowani w parach, odcinek specjalny
Ugotowani w parach, odcinek specjalny
+4
Zobacz galerię

Tu znajdziecie wszystkie przepisy Gabi i Łukasza.

Zobacz też:

230407_UwP_odc_7_tc15_www
230407_UwP_odc_7_tc16_www
230407_UwP_odc_7_tc16_www
podziel się:

Pozostałe wiadomości