Klaudia El Dursi, osobowość telewizyjna i mama dwójki dzieci: Dawida i Jasia. Prowadząca Hotel Paradise, która sławę zdobyła dzięki programowi Top Model w 2019 roku. Klaudia poszła na casting za namową partnera, Jacka. Jury od razu dostrzegło jej wielki potencjał i wyróżnił ją złotym biletem, który otworzył jej drzwi do kariery telewizyjnej. Poza pracą w telewizji Klaudia prowadzi również pracownię krawiecką, tworzącą głównie sukienki. Od ośmiu lat jest związana z Jackiem Leszczyńskim, prezesem firmy transportowej.
Na przystawkę podano salsę z mango i krewetkami oraz dyniowe cappuccino. "To połączenie mano i awokado, pierwszy raz jadłam taki smak! "Genialne!" "Fuzja smaków" - komentowali goście. Żółte curry z ryżem było gwoździem programu. Kolację zamknęły słono-słodkie tartaletki. Klaudia i Jacek zadbali też o atrakcję wieczoru, która było malowanie obrazu. Para zdobyła 39 punktów.
Jako przystawkę podano zupę jarzynową serem blue oraz chlebkiem kukurydzianym. Patrucji udało się ze zwykłej zupy jarzynowej zrobić naprawdę zaskakujące danie. Danie główne to feria kolorów i smaków. Trzykolorowe naleśniki z nadzieniem z: warzywami, szpinakiem i pieczarkami przypadły gościom do gustu. A na deser sernik! Para zdobyła 39 punktów i razem z Klaudią i Jackiem wygrywają program.
Tu znajdziecie wszystkie przepisy z odcinka specjalnego.
Zobacz też: