Prowadzenie restauracji to dla Andżeliki nie tylko nowy początek jeśli chodzi o pracę. W ten sposób właścicielka Limby zrywa też z tragiczną przeszłością. Położony nad jeziorami Zachodniego Pomorza Barlinek zamieszkuje niecałe piętnaście tysięcy mieszkańców. Gospodę Limba, która swoje podwoje otwiera kilkaset metrów od centrum miasteczka, prowadzą Andżelika i Grzegorz. Nad smakiem tradycyjnych polskich potraw czuwa doświadczona kucharka Magdalena. Tyle, że tych smaków goście nie doceniają. W restauracji nie ma indywidualnych klientów właściwie wcale. Popadający w coraz większe kłopoty finansowe biznes, utrzymuje się na powierzchni jedynie dzięki imprezom okolicznościowym. Ale Andżelika nie załamuje się, bo czuje w sobie moc. Po latach domowej przemocy, znalazła w sobie siłę, by wyrwać się z toksycznego małżeństwa. Teraz wierzy, że z nowym partnerem poprowadzą restaurację do sukcesu. By tego dokonać poprosiła o pomoc Magdę Gessler. Czy znana restauratorka doda właścicielom skrzydeł, a restauracji blasku?