- Czego Magda Gessler dolewa do mizerii?
- Jaka, zdaniem Magdy Gessler, powinna być mizeria?
- Dlaczego Magda Gessler podzieliła internautów?
Nietypowy wybór Magdy Gessler
W najnowszym odcinku programu "Magda gotuje Internet" Magda Gessler gościła aktorkę Grażynę Szapołowską. Wspólnie przygotowały m.in. kotlety schabowe i mizerię. Do tej ostatniej restauratorka dolała octu zamiast soku z cytryny. Jej zdaniem, ten składnik sprawdzi się lepiej i dzięki niemu mizeria będzie taka, jaka ma być, czyli kwaśna.
Po co cytryny? Nie znoszę cytryny do sałat, ja lubię ocet.
@tvn.pl Reakcja Magdy Gessler - bezcenna 😅 #magdagotujeinternet #stophejtowi #playerpl #tvnpl
♬ oryginalny dźwięk – TVN - TVN
Magda Gessler podzieliła internautów
Ta decyzja wzbudziła spore emocje w sieci – fragment programu z tym przepisem został odtworzony ponad 300 tysięcy razy na TikToku i ponad pół miliona razy na Facebooku. Internauci w komentarzach wyrazili swoją opinię na temat dolewania octu do mizerii – zdania są mocno podzielone.
Jest spore grono osób, które uważa ocet w mizerii za niekonieczny dodatek.
"W życiu żaden ocet. Tylko kwaśna śmietana!" lub "Ocet do mizerii? A po co?" - to tylko niektóre komentarze sceptyków dodawania octu do mizerii.
Ale jest też spora część widzów i widzek, którzy idą w ślady Magdy Gessler i również dodają octu do mizerii. "Do mizerii musi być ocet! Sól, pieprz i trochę cukru – jak w moim domu rodzinnym", "Ja też dodaję ocet. Kwestia smaku", "Nie wyobrażam sobie mizerii bez octu. Uwielbiam!" – piszą internauci.
Czytaj też: Wnuk Daniela Olbrychskiego ma nietypową pasję. Sławny dziadek martwi się o jedno
Autorka/Autor: Agnieszka Szachowska