Czy Magdzie Gessler udało się przejąć kuchnię i podzielić na nowo obowiązki? A może Bogusia jest zwyczajnie niezastąpiona?
Magda Gessler zaangażowała do pomocy w kuchni młodsze pokolenie. W 1. odcinku mogliśmy poznać przepis na wołowinę po burgundzku i pierogi z fasolą. Jakie dania Magda Gessler przygotowała tym razem? Na pierwszy ogień poszedł karp! Ryba jest zwykle podawana w galarecie lub smażona. A co powiecie na faworki z karpia?
W Święta Bożego Narodzenia nie może zabraknąć pasztetu! I to iście królewskiego! Połączenie dziczyzny, mięsa wieprzowego, grzybów i warzyw. Wygląda fenomenalnie, a jeszcze lepiej smakuje!
Po gotowaniu nadszedł czas na kolację i spróbowanie potraw. Babcia Bogusia nie kryła zaskoczenia. "Zawłaszczyłam kuchnię i nie powinnam w ten sposób, że ja mam rację i nikt więcej. Zawsze myślałam, że dzieciom trzeba pomóc i je wyręczyć. A to był mój błąd" - przyznała Pani Bogusia.
Oglądaj odcinki "Świąt z Gesslerami" w Playerze!
Odcinek 3. 22 grudnia (czwartek) godz. 21:35 Odcinek 4: 24 grudnia (sobota); godz. 18:00