Święta z Food Network. "Wielkanocny turniej wypieków" już od soboty 8 kwietnia

Wielkanoc tuż za rogiem, a Wy nadal nie wiecie jakie dania przygotować? Food Network ma dla Was kilka inspiracji! W programach przygotowanych z myślą o Świętach, znajdziecie przepisy zarówno na potrawy tradycyjne jak i te z domieszką oryginalności. Oprócz kulinarnych wskazówek, poznacie wielkanocne tradycje i ciekawe anegdotki. A jeśli wolelibyście się oderwać od świątecznych przygotowań, zobaczcie konkursy na najlepsze wielkanocne słodycze. Dobra rozrywka gwarantowana! Wielkanoc z Food Network bez wątpienia będzie pyszna.
Food Network
Food Network

Wielkanocny turniej wypieków Od soboty 8 kwietnia W „Wielkanocnym turnieju wypieków” ośmioro utalentowanych cukierników staje do tematycznej rywalizacji. Przygotowane przez nich słodkości mają uczcić wszystko co związane jest z Wielkanocą. W każdym odcinku, gospodyni programu Sunny Anderson stawia przed konkurentami nowe wyzwania. Cukiernicy muszą stworzyć nie tylko smaczne, ale i spektakularne arcydzieła inspirowane Wielkanocą. Zawodnicy, którzy poradzą sobie z zadaniem najlepiej, przechodzą do kolejnego etapu. Ale zwycięzca może być tylko jeden. Jest o co walczyć, bo nagroda główna to złote jajo wielkanocne wypełnione 25 000 dolarów!

Food Network
Food Network

Wielkanoc ze smakiem Od czwartku 6 kwietnia W programie „Wielkanoc ze smakiem” Magda Gessler pokaże autorskie przepisy na świąteczne dania. W jej propozycjach tradycja miesza się z nowoczesnością. Zobaczycie jak przyrządzić kwaśny żur z dodatkiem oscypka, białą kiełbasę z sosem chrzanowym czy faszerowane jaja z pieczarkami i koperkiem. Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć też słodkości. Wśród deserów znajdzie się pascha z bratkami oraz czekoladowy mazurek na kruchym spodzie.

Magda Gessler
Magda Gessler

Kulinarny rejs po Polsce – Wielkanoc Od wtorku 4 kwietnia Z okazji Wielkanocy, Mikołaj Rey wyrusza w kulinarny rejs po Polsce. Odwiedzi polskie kuchnie w poszukiwaniu najlepszych lokalnych dań i produktów. Dowie się jak przygotować idealny żur, a także czym różnią się baby wielkanocne od tych zwykłych. Mikołaj pozna także polskie tradycje wielkanocne i podpowie co włożyć do święconki.

Anna Starmach
Anna Starmach

Pyszna Wielkanoc Od wtorku 4 kwietnia Ania Starmach zdradzi jak w łatwy sposób przyrządzić potrawy świąteczne, by nadchodząca Wielkanoc była pyszna. Jurorka „Masterchefa” podzieli się sprawdzonym przepisem na pasztet z suszonymi śliwkami. Podpowie co zrobić, by był chrupiący z zewnątrz i aksamitny w środku. W programie nie zabraknie wskazówek jak przygotować domowy majonez – nieodłączny dodatek do jajka. Nie bójcie się, jeśli stawiacie pierwsze kroki w kuchni! Podpowiemy co zrobić, jeśli majonez się zwarzy. Ania pokaże też jak zrobić sernik według przepisu swojego taty. Z takim ciastem na stole każda wielkanocna uczta będzie udana!

podziel się:

Pozostałe wiadomości