Do zmian, jakie restauratorka wprowadziła w lokalu Krzysztofa, zaliczyć należy umieszczenie w nim kolorów – czerwieni, brązów oraz zieleni. Po "Kuchennych rewolucjach" restauracja miała nazywać się "Przyjemnie podjadaj". Magda Gessler zwróciła uwagę, iż w menu znajdzie się wiele rodzajów kanapek (na przykład z pastą z wędzonej szprotki), wurstsalat, zupa grzybowa oraz pieczeń wieprzowa z kluskami.
Myślę faktycznie, że będzie nowy początek i wszystko zacznie się fajnie układać i kręcić- skomentował właściciel lokalu.
Jak się robi wurstsalat? Składniki na sałatkę z mortadeli
Podczas prac w kuchni Magda Gessler zabrała się za niemiecką sałatkę z mortadeli o kwaśnym posmaku, czyli wurstsalat. Do jej przygotowania wykorzystała ocet, musztardę, sok z kiszonych ogórków, koper, majonez, mortadelę, ogórki konserwowe oraz żółty ser.
Żółty ser najlepiej bardzo tłusty, dlatego, że ma dużo więcej smaku niż chudy ser- tłumaczyła prowadząca program "Kuchenne rewolucje".
Jak zrobić pastę ze szprotek?
W odświeżonym menu restauracji "Przyjemnie podjadaj" miały znaleźć się też kanapki z pastą ze szprotek. Do jej przygotowania wykorzystano zmielone szprotki, ucierane sery (kozi, biały oraz bryndzę), masło i żółtka. Do całości trafiły także obrane kiszone ogórki oraz szczypiorek.
Szprotka, pół pomidora i szczypiorek. Do ryby zawsze bardziej pasuje. Musi tu być wszędzie zielono- podkreśliła Magda Gessler, dekorując kanapki.
Proces przygotowywania sałatki z mortadeli oraz kanapek z pastą ze szprotek przez Magdę Gessler można podejrzeć w powyższym fragmencie wideo.
Powtórki programu "Kuchenne rewolucje" na antenie TVN Style można oglądać od poniedziałku do piątku o 13:10, 14:10 i 19:50.
Zobacz także:
- "Poukładani". Weź udział w nowym programie z Architekt Porządku Agnieszką Witkowską
- Czyszczenie butów popularną formą pracy w Ekwadorze. Ile zarabia pucybut?
- Żółtko prawdę Ci powie. Poznaj tradycyjny rytuał oczyszczania jajkiem z Ekwadoru
Autorka/Autor: Martyna Wielkopolan