Dobry rosół wymaga długiego gotowania i wielu składników. Dotychczasowe sezony Kuchennych Rewolucji pokazały, że kucharze i kucharki często nie radzą sobie z tą zupą. Poznaliśmy też zupę słoneczną, czyli krem z jasnych, głównie żółtych warzyw. Idealna propozycja na chłodnie popołudnie. Barszcz ukraiński jest jedną z podstawowych zup na polskich stołach. Jak robi go Magda Gessler?
Jak zrobić chrupiące skwarki, idealny pasztet, pyszny paprykarz? Najciekawsze przepisy z 25. sezonu Kuchennych Rewolucji cz.1Magda Gessler lubi dzielić się swoimi przepisami. Niejednokrotnie już przekonaliśmy się, że czasem prosta zmiana w przepisie potrafi zupełnie odmienić danie.
Największy problem jest zwykle z podstawowymi potrawami polskiej kuchni. Smak schabowego, pierogów, rosołu czy zupy grzybowej znają chyba wszyscy, niestety, nie każdy potrafi go odtworzyć. Typowe błędy to brak podstawowej wiedzy z zakresu gotowania. Jeśli kucharz nie potrafi odpowiednio przygotować i połączyć składników, to nie ma możliwości, żeby udało mu się stworzyć udane danie. Kolejny problem restauracji to zbyt ambitni kucharze, którzy proste przepisy potrafią udziwnić w tak niezrozumiały sposób, że po prostu nie nadają się do jedzenia.
Oglądaj Kuchenne Rewolucje w Playerze!