Damian i Ireneusz: La dolce vita, czyli czekoladowy fondant

Ugotowani w parach
Ugotowani w parach
Składniki:
  • masło
    • gorzka czekolada
      • 2 jajka
        • 4 łyżki cukru pudru
          • 1 łyżka mąki
            Przygotowanie:

            Masło i gorzką czekoladę rozpuszczamy podczas kąpieli wodnej. Mieszamy 2 jajka z żółtkami oraz dodajemy 4 łyżeczki cukru pudru. Wszystko mieszamy dodając 2 łyżeczki mąki. W rozgrzanym do 230 stopni piekarniku trzymamy ciasto przez 6-7 minut.

            Ugotowani w parach, odcinek specjalny
            Ugotowani w parach, odcinek specjalny
            Ugotowani w parach, odcinek specjalny
            Ugotowani w parach, odcinek specjalny
            Ugotowani w parach, odcinek specjalny
            +12
            Zobacz galerię

            Tu znajdziecie wszystkie przepisy Damiana i Ireneusza.

            podziel się:

            Pozostałe wiadomości