Damian i Ireneusz: Cipolla, czyli zupa cebulowa z bruschetta

Ugotowani w parach
Ugotowani w parach
Składniki:
  • chleb
    • oliwa
      • pomidorki koktajlowe
        • czosnek
          • parmezan
            • buratta
              • ser gorgonzolla
                Przygotowanie:

                Smażymy chleb na oliwie. Na drugiej patelni smażymy na oliwie z czosnkiem i parmezanem przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Podsmażony chleb nacieramy czosnkiem, nakładamy burattę, pomidorki oraz dekorujemy bazylią.

                Zupa:

                Gotujemy 1,5 l bulionu warzywnego. Przez około 30 minut smażymy 1,5 kg cebuli na maśle i oliwie na bardzo małym ogniu. Dodajemy szklankę białego wytrawnego wina oraz zalewamy bulionem gotując dalej przez około 20 minut dodajemy sera np. gorgonzola.

                Ugotowani w parach, odcinek specjalny
                Ugotowani w parach, odcinek specjalny
                Ugotowani w parach, odcinek specjalny
                Ugotowani w parach, odcinek specjalny
                Ugotowani w parach, odcinek specjalny
                +12
                Zobacz galerię

                Tu znajdziecie wszystkie przepisy Damiana i Ireneusza.

                podziel się:

                Pozostałe wiadomości