"Ugotowani 14". Pulpeciki z dzika w sosie jałowcowym z dodatkami Piotra z Warmii

"Ugotowani 14" - Pulpeciki z dzika w sosie jałowcowym z dodatkami
"Ugotowani 14" - zwiastun 5. odcinka
Piotr z Warmii w 5. odcinku "Ugotowanych 14" zaserwował gościom pulpeciki z dzika w sosie jałowcowym z dodatkiem sarniny na warzywnym purée. Składniki to m.in. mięso mielone z dzika i z daniela — otulone w aromatycznych przyprawach. Lubicie dziczyznę? Spróbujcie wykonać ten przepis w domu!
"Ugotowani 14" - Pulpeciki z dzika w sosie jałowcowym z dodatkami
"Ugotowani 14" - Pulpeciki z dzika w sosie jałowcowym z dodatkami

SKŁADNIKI:

  • Mięso mielone z dzika i z daniela (500 g) i wieprzowiny (dla soczystości)
  • Cebula
  • Jajko, bułka tarta
  • Jałowiec, cząber, tymianek, sól, pieprz
  • Masło, mąka, bulion, czerwone wino do sosu

PRZYGOTOWANIE:

  • Wymieszaj mięso z jajkiem, cebulą, przyprawami.
  • Uformuj małe kulki, obsmaż i duś w sosie na bazie masła, bulionu, jałowca i wina.
  • Podawaj na warzywnym puree.