SKŁADNIKI:
- Łosoś w plastrach – 100 g
- Serek Philadelphia – 1 opakowanie
- ¼ sałaty lodowej
- 2 łyżki wakame
- 1 łyżka marynowanego imbiru
- 1 łyżeczka kaparów
- Rukola
- Paluszki krabowe – 1 opakowanie
PRZYGOTOWANIE:
- Mieszamy "poszarpane" paluszki krabowe z serkiem Philadelphia, dodając trochę soli i pieprzu dla smaku.
- Wykładamy łososiem małe foremki, a następnie dodajemy wcześniej przygotowaną pastę. Tak uformowane foremki odstawiamy do lodówki, aby się schłodziły (2-4 h).
- Układamy na talerzu pociętą sałatę lodową, dodajemy rukolę, na nią kładziemy wakame, formując mały krąg, na którym układamy uformowanego łososia z pastą. Następnie obkładamy go marynowanym imbirem i dodajemy dla smaku/dekoracji kapary. Całość możemy polać oliwą smakową.