Składniki:
2 marchewki
4 ziemniaki
4 pietruszki
1 seler
ser blue
śmietana 18%
sól
pieprz
czosnek granulowany
Składniki na pesto:
natka pietruszki
czosnek
odrobina soli
oliwa z oliwek
Składniki na chlebek:
1 szklanka mąki kukurydzianej
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka maślanki
3,5 łyżeczki proszku do pieczenia
sól
1 jajko
olej słonecznikowy
Przygotowanie chlebka:
Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę i pieczemy w 170 stopniach aż do suchego patyczka.
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa obieramy i gotujemy do miękkości. Blendujemy. Doprawiamy pieprzem, solą i czosnkiem do smaku. Dodajemy 2 łyżki śmietany.
Składniki na pesto blendujemy.
Posypujemy kawałkami sera blue oraz pesto.
podziel się: