Nicole i Tycjan: Roladki z wodnej kąpieli, czyli roladki z gruszą z puree z białych warzyw 

Składniki:

200 g piersi z kurczaka dwa plastry sera pleśniowego niebieskiego

30 g orzechów pekan¼ gruszki 4 korzenie pietruszki

1 por¼ selera 1,5 kg ziemniaków 16 marchwi

dwie szczypty pieprzu i soli na porcję

sos balsamiczno malinowy

oliwa pietruszkowa

Przygotowanie:

Rozbijamy piersi z kurczaka, następnie przyprawiamy je solą i pieprzem. Orzechy pekan podgrzewamy na patelni przez 2 minuty, rozdrabniamy mięso i plastry sera pleśniowego oraz gruszkę i zawijamy w folię spożywczą, następnie pakujemy w kieszeń próżniową. Roladki zawinięte i zapakowane próżniowo wkładamy na 1,5 godziny do wody o temperaturze 64°C. Na koniec przygotowujemy klarowane masło z tymiankiem, czerwoną papryką, szczyptą ziół prowansalskich oraz plastry pasternaku i smażymy przez dwie minuty po każdej stronie.

podziel się:

Pozostałe wiadomości