Składniki:
200 g piersi z kurczaka dwa plastry sera pleśniowego niebieskiego
30 g orzechów pekan¼ gruszki 4 korzenie pietruszki
1 por¼ selera 1,5 kg ziemniaków 16 marchwi
dwie szczypty pieprzu i soli na porcję
sos balsamiczno malinowy
oliwa pietruszkowa
Przygotowanie:
Rozbijamy piersi z kurczaka, następnie przyprawiamy je solą i pieprzem. Orzechy pekan podgrzewamy na patelni przez 2 minuty, rozdrabniamy mięso i plastry sera pleśniowego oraz gruszkę i zawijamy w folię spożywczą, następnie pakujemy w kieszeń próżniową. Roladki zawinięte i zapakowane próżniowo wkładamy na 1,5 godziny do wody o temperaturze 64°C. Na koniec przygotowujemy klarowane masło z tymiankiem, czerwoną papryką, szczyptą ziół prowansalskich oraz plastry pasternaku i smażymy przez dwie minuty po każdej stronie.