Nicole i Tycjan: Na surowo, czyli tatar ze szpikiem z kości 

Nicole i Tycjan: Na surowo, czyli tatar ze szpikiem z kości 
Nicole i Tycjan: Na surowo, czyli tatar ze szpikiem z kości 

Składniki:

160 g mięsa wołowego

1 kość wołowa

1 łyżka kaparów

1 łyżka musztardy francuskiej

30 g cebuli szalotki

2 czubate łyżki natki z pietruszki

1 żółtko

1 szczypta pieprzu i soli

1 łyżka sosu korzennego

1 łyżka sosu tabasco

1 pieczywo lub bułki

Przygotowanie:

Kości marynujemy w solance około 12 godzin. Następnie czyścimy i osuszamy. Nacieramy szpik czosnkiem, polewamy oliwą i przyprawiamy szczyptą soli oraz pieprzu. Całość wkładamy na 20 minut do piekarnika ustawionego na 180°C. Wszystkie składniki łączymy razem.

podziel się:

Pozostałe wiadomości