Marta i Jakub: Roki – krucha mewa, czyli kruche ciastko owsiane na kremie śmietankowym z naturalną wanilią i musem z rokitnika

Marta i Jakub: Roki – krucha mewa
Marta i Jakub: Roki – krucha mewa

Składniki - kruche ciasto:

  • cukier jajka mąka pszenna masło

Przygotowanie:

Składniki szybko wyrabiamy na jednolitą masę. Pieczemy w dowolnej formie/ kształcie w piekarniku góra dół 180 stopni. 

Składniki - krem waniliowy:

  • mascarpone śmietanka laska wanilii cukier

Przygotowanie:

Składniki łączymy do uzyskania jednolitej masy. Konsystencja, jaka nas interesuje, powinna być zbliżona do kwaśnej śmietany 18%. Wszystko wykładamy warstwowo na talerzu, zaczynając od kremu waniliowego, następnie kruche ciasto, na którego wierzch ląduje konfitura z rokitnika.    

Marta i Jakub
Marta i Jakub
podziel się:

Pozostałe wiadomości