Marta i Jakub: Roki – krucha mewa, czyli kruche ciastko owsiane na kremie śmietankowym z naturalną wanilią i musem z rokitnika

Marta i Jakub: Roki – krucha mewa
Marta i Jakub: Roki – krucha mewa
Składniki - kruche ciasto:
  • cukier jajka mąka pszenna masło
    Przygotowanie:

    Składniki szybko wyrabiamy na jednolitą masę. Pieczemy w dowolnej formie/ kształcie w piekarniku góra dół 180 stopni. 

    Składniki - krem waniliowy:
    • mascarpone śmietanka laska wanilii cukier
      Przygotowanie:

      Składniki łączymy do uzyskania jednolitej masy. Konsystencja, jaka nas interesuje, powinna być zbliżona do kwaśnej śmietany 18%. Wszystko wykładamy warstwowo na talerzu, zaczynając od kremu waniliowego, następnie kruche ciasto, na którego wierzch ląduje konfitura z rokitnika.    

      Marta i Jakub
      Marta i Jakub
      podziel się:

      Pozostałe wiadomości