Malwina i Krystian: Z ZIEMI WŁOSKIEJ DO POLSKI, czyli makaron Bucatini z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i serem pecorino

Z ZIEMI WŁOSKIEJ DO POLSKI, czyli makaron Bucatini z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i serem pecorino
Z ZIEMI WŁOSKIEJ DO POLSKI, czyli makaron Bucatini z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i serem pecorino
Składniki:
  • makaron bucatini nr 5
    • boczek wędzony surowy
      • cebula
        • pomidorki koktajlowe
          • bazylia
            • białe wino
              • ser pecorino
                • pieprz i sól
                  Przygotowanie:

                  Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni, podlewamy białym winem .W międzyczasie pomidorki sparzamy i obieramy ze skórki. Gotujemy makaron. Gdy makaron dochodzi, wrzucamy na patelnię pomidorki i dorzucamy dużo siekanej, świeżej bazylii. Następnie wrzucamy makaron i zasypujemy serem pecorino. Wszystko mieszamy i wykładamy na talerze. Podlewamy powstałym sosem, posypujemy serem, świeżo zmielonym pieprzem i dekorujemy bazylią.

                  Ugotowani w parach: Makaron Malwiny i Krystiana nie zachwycił
                  podziel się:

                  Pozostałe wiadomości