Kasia i Kamil: Makaron polsko - włoski, czyli makaron z polskimi grzybami, włoską pastą truflową i parmezanem

Kasia i Kamil: Makaron polsko-włoski
Kasia i Kamil: Makaron polsko-włoski

Sos grzybowy Składniki:

1 szalotka

3 ząbki czosnku

dwie paczki grzybów (podgrzybki/borowiki)

500 ml śmietanki 30% 

3 łyżki pasty truflowej

posiekana natka pietruszki

Makaron

Składniki:

dowolny makaron

Przygotowanie:

Na podsmażoną szalotkę z czosnkiem dodajemy pokrojone, namoczone wcześniej grzybki. Wlewamy śmietankę, dodajemy pastę truflową i dusimy do miękkości. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Makaron gotujemy al dente.  Wrzucamy makaron do garnka z sosem. Mieszamy i posypujemy parmezanem!

Ugotowani w parach, odc. 2, Trójmiasto
Ugotowani w parach, odc. 2, Trójmiasto
podziel się:

Pozostałe wiadomości