Halina i Jarek: ODROBINA PIKANTERII, czyli pikantna zupa rybna

Halina i Jarek: ODROBINA PIKANTERII, czyli pikantna zupa rybna
Halina i Jarek: ODROBINA PIKANTERII, czyli pikantna zupa rybna

Składniki:

1 kg łososia atlantyckiego

0,5 kg selera naciowego

1 kg papryki (trzy kolory)

świeża kolendra

2 papryczki chili

250 ml śmietany 30%

100 g masła 82%

2 marchewki

przyprawy do smaku: sól, pieprz, kolendra w ziarnach, curry, papryka słodka, papryka ostra

Przygotowanie:

Warzywa kroimy w drobną kostkę i dusimy na maśle. Następnie grillujemy łososia na suchej patelni. Warzywa i łososia wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i doprawiamy do smaku. Gotujemy około 30 minut. Na koniec zaprawiamy śmietaną.

podziel się:

Pozostałe wiadomości