Ania i Radek: Soczysta satysfakcja, czyli chia z musem mango

ANIA_RADEK_DESER_SOCZYSTA SATYSFAKCJA
ANIA_RADEK_DESER_SOCZYSTA SATYSFAKCJA

Składniki (na dwie porcje):

szklanka mleka

4 płaskie łyżeczki nasion chia

150 g serka mascarpone

2 łyżeczki ksylitolu

1 duże mango

Przygotowanie:

Ciepłe mleko wlewamy do miski. Wsypujemy 4 łyżeczki chia.

Odkładamy do lodówki na około 2 godziny.

W osobnej misce umieszczamy 150 g serka mascarpone. Dodajemy cu-kier i blendujemy. Dodajemy do napęczniałego chia i mieszamy łyżką.

Wydrążamy miąższ z mango. Część miąższu kroimy w kostkę, a część blendujemy.

Pudding z chia rozlewamy do dwóch kieliszków. Wylewamy mus z mango i dekorujemy kawałkami owoców i świeżą miętą.

podziel się:

Pozostałe wiadomości