Ania i Radek: Francuz na zielonej Krecie, czyli sakiewka z ciasta francuskiego ze szpinakiem i fetą

ANIA_RADEK_PRZYSTAWKA_FRANCUZ NA ZIELONEJ KRECIE
ANIA_RADEK_PRZYSTAWKA_FRANCUZ NA ZIELONEJ KRECIE

Składniki:

1 paczka ciasta francuskiego

0,5 paczki szpinaku mrożonego

150 g sera feta

1 cebula

3 ząbki czosnku

1 jajko

(składniki na 12 szt.)

Przygotowanie:

Na oliwie z oliwek podsmażamy cebulę i wyciśnięty czosnek. Dodajemy szpinak, dusimy i mieszamy.

Następnie dodajemy pokruszony ser feta i mieszamy tak, aby go nie roztopić.

Ciasto kroimy na 12 kwadratów. Do każdego nakładamy po łyżce farszu i sklejamy rogi na krzyż, żeby ser nie wypłynął.

Smarujemy jajkiem i wsadzamy do piekarnika na 180 stopni.

podziel się:

Pozostałe wiadomości