Aneta i Bartek: Poznańska lawa, czyli czekoladowa LAVA CAKE

Składniki:

50 g masła

120 g czekolady

2 jajka

1 łyżka mąki

szczypta soli

2 łyżki cukru

Przygotowanie:

Rozpuszczamy czekoladę z masłem. Pozostawiamy do wystudzenia.

Jaja miksujemy z cukrem na puszystą masę. Wlewamy rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę. Dodajemy mąkę i szczyptę soli. Mieszamy i wlewamy do foremek. Pieczemy w 190 st. C do momentu wyrośnięcia.

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Mata nie udziela wywiadów, ale dla nas zrobił wyjątek! W "Autentycznych" opowiedział o swojej wierze i zaskakującej dla niego diagnozie

Mata nie udziela wywiadów, ale dla nas zrobił wyjątek! W "Autentycznych" opowiedział o swojej wierze i zaskakującej dla niego diagnozie

"Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!

"Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!