Składniki:
1,2 kg polędwiczki wieprzowej
6 sztuk średniej wielkości ziemniaków
3 marchewki
3 papryki
600 g fasolki szparagowej
300 g sera feta
główka czosnku
cytryna
oliwa
oregano
rozmaryn
tymianek
pieprz cytrynowy
sól
6 arkuszy papieru do pieczenia
Przygotowanie:
Zaczynamy od zamarynowania mięsa w oliwie, soli, pieprzu cytrynowym, rozmarynie, czosnku, tymianku i ogromnej ilości oregano. Całość skrapiamy cytryną. Gdy mięso się marynuje, kroimy na mniejsze kawałki pozostałe składniki: ziemniaki, marchewkę i paprykę. Dodatkowo ziemniaki marynujemy w oliwie, soli i rozmarynie.
Kiedy wszystko będzie gotowe, wykładamy arkusze papieru do pieczenia. Na środku każdego układamy porcję zamarynowanego mięsa, obok ziemniaki, następnie kładziemy marchewkę, paprykę oraz porcję fasolki szparagowej. Na czubku układamy 50 gram sera feta (ok. 1/4 kostki) i plaster cytryny. Wszystko polewamy oliwą. Ściągamy rogi papieru na środek, związujemy sznurkiem w kształt sakiewki i pieczemy 60 minut w 180 stopniach.