Oboje studiowali psychologię na Uniwersytecie Lubelskim. Podczas pierwszego spotkania Damian przysiadł się do Magdy w parku. Tak zaczęła się ich znajomość.
Damian pomagał osobom uzależnionym od alkoholu, ale aktualnie próbuje założyć własną działalność, która będzie skupiała się na stolarsko-oświetleniowym wykonywaniu drewnianych rzeźb. Drewno jest jego ogromną pasją Magdalena jest grafologiem oraz biegłym sądowym. Najbardziej lubią kuchnię sycylijską.
Para swoje menu dopasowała pod region, w którym mieszkają. Jako przystawkę Damian i Magda podali cebularza. Na danie główne para przygotowała forszmak lubelski, czyli tradycyjne danie tego regionu. Jest to pomidorowo-paprykowy gulasz z mięsem o lekko kwaśnym smaku, który zwdzięcza ogórkom kiszonym.
Atrakcją wieczoru była próbka umiejętności Magdy, która z zawodu jest grafologiem. Deser był zdecydowanym gwoździem programu. Gryczana słodycz, czyli sernik na miodzie z Lublina zachwycił gości. Para uzbierała 31 punktów
Tu znajdziecie wszystkie przepisy Damiana i Magdy.
Zobacz też: