Ugotowani w parach: Kamila i Rafał chcieli zachwycić tradycyjną kolacją. Dla niektórych tradycji było za dużo

Ugotowani w parach
Ugotowani w parach: Śpiew Kamili wzruszył Tycjana!
Kamila i Rafał postawili na tradycyjne, śląskie potrawy

Pierogi z krupniokiem, rolada z kapustą i makówki - najmłodsi uczestnicy katowickiego odcinka "Ugotowanych w parach" zdecydowali się na potrawy, które Ślązacy znają od dziecka. To miał być ich atut, ale jak tu wygrać ze smakami znanymi z domów rodzinnych?

Goście, choć zachwyceni śpiewem Kamili, byli dość surowi w ocenach i przyznali parze tylko 28 punktów.

230424_UGOTOWANI_W_PARACH_odc10_www_2
Ugotowani w parach: Do czego można porównać podanie krupnioka na śląską kolację?
230424_UGOTOWANI_W_PARACH_odc10_www_3
Ugotowani w parach: "Rolada zawsze jest dobra, ale nie zawsze ktoś potrafi ją przygotować"
230424_UGOTOWANI_W_PARACH_odc10_www_4
Ugotowani w parach: Czy wigilijny deser to dobry pomysł?

Wszystkie przepisy z odcinka znajdziecie tutaj!

Kamila ma 25 lat, jest śpiewaczka i tancerką w Zespole Pieśni i Tańca „Śląsk”. Rafał ma 24 lat i jest informatykiem. Para jest ze sobą od roku. Poznali się na portalu randkowym. Kamila ukończyła szkołę muzyczną II stopnia ze śpiewu operowego i szkołę policealną z kosmetologii - ale ten zawód traktuje to jako hobby. Występy w zespole „Śląsk” były jej marzeniem, które postanowiła zrealizować. Kamila śpiewa w zespole jako pierwszy sopran, czyli najwyższy głos żeński. Rafał pracuje od roku jako informatyk w dużej firmie. W wolnym czasie lubią uprawiać sport - razem chodzą na siłownie i basen. Kamila dużo ćwiczyć, żeby mieć formę na występy w ciężkich strojach ludowych. Kamila i Rafał lubią próbować nowych kuchni, odkrywać smaki i eksperymentować. Ich ulubioną kuchnią jest polska - w szczególności śląską.

podziel się:

Pozostałe wiadomości