Ugotowani w parach: Joanna i Kamil zabrali swoich gości w daleką podróż w czasie

Ugotowani w parach: Przystawka zaskoczyła. "To są szalone smaki"
Joanna i Kamil postawili na naprawdę ryzykowne menu.

Joanna ma 36 lat i jest pracownikiem naukowy w Muzeum Historycznym w Białymstoku. Zajmuje się edukacją dzieci, młodzieży i osób starszych. Kamil ma 36 lat i jest pracownikiem administracyjnym w Muzeum Podlaskim. Jego pasją jest gra na trąbce. Oboje pochodzą z Sokółki. Joanna interesuje się społecznością tatarską - w muzeum, w którym pracuje jest największy w Europie zbiór tatarianów, czyli pamiątek związanych z osadnictwem tatarskim na ziemiach polskich. Organizuje spotkania, szkolenia i warsztaty. Chciałaby pokazywać, że muzeum bardzo się zmienia i jest miejscem otwartym dla ludzi. Oboje bardzo lubią motoryzację i teatr. Gotowanie jest ich pasją, a Joanna stanowiła połączyć przyrządzanie potraw z miłością do historii. Interesują się historią kuchni, szczególnie osiemnastowieczną, dziewiętnastowieczną oraz kuchnią dworską. W programie chcieliby przygotować potrawy kuchni staropolskiej z akcentem kuchni francuskiej.

Para chciała swoim menu przybliżyć smaki dawnych potraw. Goście nagrodzili Joannę i Kamila 29 punktami.

Ugotowani w parach: Sandacz po magnacku podzielił gości
Ugotowani w parach, odcinek 6, Białystok
Ugotowani w parach, Białystok
14999326_ugotowani-w-parach-sezon-1-odcinek-6-bialystok_ORIGINAL
14999335_ugotowani-w-parach-sezon-1-odcinek-6-bialystok_ORIGINAL
Ugotowani w parach, Białystok
+6
Zobacz galerię

Tu znajdziecie wszystkie przepisy Joanny i Kamila

Zobacz też:

Ugotowani w parach: Kamil i Krystian wygrali krakowski odcinek!
Ugotowani w parach: Kamil i Krystian opowiadają o sobie przy deserze
podziel się:

Pozostałe wiadomości