Dawid i Dominika są razem od 1,5 roku. Dawid pracuje w branży IT. Studiował transport na Politechnice. Dodatkowo robi licencjat z zarządzania. Dominika jest prawniczką, pracuje jako asystentka sędziego. Wcześniej pracowała w kancelarii w Barcelonie. Studiowała prawo i lingwistykę stosowaną, czyli równolegle język francuski i hiszpański na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu. Oboje kochają psy, adoptowali swojego ze schroniska, w którym udzielają się charytatywnie. Robią zbiórki na karmy, koce i wszelkie potrzebne rzeczy. Ich pasją są podróże, sport i morsowanie. Preferują kuchnię włoską. Dominika jest wegetarianką.
Jako przystawkę para zaproponowała hiszpańskie tapas, a dokładnie kotlety ziemniaczane z mięsem mielonym. Do tego sos aioli i salsa brava.
Danie główne "Szafranowe morze" okazało się paellą z owocami morza. Na to danie szczególnie liczyła Mijin, która jest ogromną fanką owoców morza.
Wisienką na torcie kolacji u Dominiki i Dawida były churros podawane z czekoladą. Ten tradycyjny wypiek często jest nazywany hiszpańskimi pączkami. Malwina przyznała, że nie jest największą fanką tego deseru, ale w wykonaniu Dominiki i Dawida wyjątkowo jej smakowały.
Tu znajdziecie wszystkie przepisy Dominiki i Dawida.
Zobacz też: