Wątróbka w wykwintnym wydaniu! Ida Rojewska w "MasterChef Nastolatki" zachwyciła jurorów swoją elegancką interpretacją klasyki. Wątróbka z lardo, kremowe puree ziemniaczane z pecorino i karmelizowane jabłka – to połączenie smaków, które musisz spróbować! Sprawdź przepis i przygotuj to danie jak prawdziwy szef kuchni!
Z artykułu dowiesz się:
- Jak przygotować wątróbkę wg przepisu Idy Rojewskiej z "MasterChef Nastolatki"
- Jaki jest przepis na wątróbkę z lardo, puree ziemniaczanym z pecorino i jabłkami
Wątróbka z lardo, puree ziemniaczanym z pecorino i jabłkami – przepis Idy Rojewskiej z "MasterChef Nastolatki"
Sprawdź więcej przepisów z programu "Masterchef Nastolatki"
Wątróbka z lardo, puree ziemniaczanym z pecorino i jabłkami
Składniki:
- Puree ziemniaczane:
- Ziemniaki
- Pecorino Romano
- Gałka muszkatołowa
- Masło
- Wątróbka:
- 400 g wątróbki
- Mąka
- Lardo
- Jabłka:
- 2 jabłka
- 1 szalotka
- Miód
Przygotowanie:
- Lardo podsmaż na chrupko, odsącz.
- Ziemniaki ugotuj, przeciskaj przez praskę, dodaj masło, pecorino i gałkę muszkatołową, blenduj.
- Jabłka i szalotkę podsmaż na tłuszczu z lardo, dodaj miód i brandy, redukuj, zblenduj połowę jabłek na mus.
- Wątróbkę obtocz w mące, smaż po 45 sekund na stronę.
- Podawaj wątróbkę z puree, jabłkami i skwarkami z lardo.
Po więcej przepisów zajrzyj na dziendobry.tvn.pl.
podziel się: