Wątróbka z lardo, puree ziemniaczanym z pecorino i jabłkami – przepis Idy Rojewskiej

Wątróbka z lardo, puree ziemniaczanym z pecorino i jabłkami
Wątróbka z lardo, puree ziemniaczanym z pecorino i jabłkami

Wątróbka w wykwintnym wydaniu! Ida Rojewska w "MasterChef Nastolatki" zachwyciła jurorów swoją elegancką interpretacją klasyki. Wątróbka z lardo, kremowe puree ziemniaczane z pecorino i karmelizowane jabłka – to połączenie smaków, które musisz spróbować! Sprawdź przepis i przygotuj to danie jak prawdziwy szef kuchni! 

Z artykułu dowiesz się:
  • Jak przygotować wątróbkę wg przepisu Idy Rojewskiej z "MasterChef Nastolatki"
  • Jaki jest przepis na wątróbkę z lardo, puree ziemniaczanym z pecorino i jabłkami

Wątróbka z lardo, puree ziemniaczanym z pecorino i jabłkami – przepis Idy Rojewskiej z "MasterChef Nastolatki"

Sprawdź więcej przepisów z programu "Masterchef Nastolatki"

Wątróbka z lardo, puree ziemniaczanym z pecorino i jabłkami

Składniki:

  • Puree ziemniaczane:
  • Ziemniaki
  • Pecorino Romano
  • Gałka muszkatołowa
  • Masło
  • Wątróbka:
  • 400 g wątróbki
  • Mąka
  • Lardo
  • Jabłka:
  • 2 jabłka
  • 1 szalotka
  • Miód

Przygotowanie:

  • Lardo podsmaż na chrupko, odsącz.
  • Ziemniaki ugotuj, przeciskaj przez praskę, dodaj masło, pecorino i gałkę muszkatołową, blenduj.
  • Jabłka i szalotkę podsmaż na tłuszczu z lardo, dodaj miód i brandy, redukuj, zblenduj połowę jabłek na mus.
  • Wątróbkę obtocz w mące, smaż po 45 sekund na stronę.
  • Podawaj wątróbkę z puree, jabłkami i skwarkami z lardo.

Po więcej przepisów zajrzyj na dziendobry.tvn.pl.

podziel się:

Pozostałe wiadomości