Ola Sopella: Sajgonki z wołowiną, orzechami i warzywami

Ola Sopella: Sajgonki z wołowiną, orzechami i warzywami
Ola Sopella: Sajgonki z wołowiną, orzechami i warzywami
  • Sajgonki z wołowiną, orzechami i warzywami
    • Składniki na wołowinę w orzechach:
      • -200g polędwicy wołowej
        • - 100g orzechów włoskich
          • -100g panko
            • - sól,pieprz
              • - 50ml sosu sojowego
                • - 50ml soku z limonki
                  • - 20g cukru
                    • - 50ml oleju
                      • Warzywa:
                        • - papryki w 3 różnych kolorach
                          • - marchew
                            • - pieprz, sól
                              • Składniki na sos:
                                • - 2 łyżki masła orzechowego
                                  • - 50g posiekanych orzechów włoskich
                                    • - 20ml sosu sojowego
                                      • - 20ml octu ryżowego
                                        • - garść świeżej kolendry
                                          • - sok z limonki
                                            • - sól, pieprz
                                              • - mała ostra papryczka
                                                • Wykonanie:
                                                  • Polędwicę pokrojoną w paski marynujemy w sosie sojowym, soku z limonki oraz soli,pieprzu i cukrze przez 20 minut. Zamarynowane mięso smażymy na oleju w panko z posiekanymi orzechami. Makaron ryżowy gotujemy na miękko i dodajemy 3 łyżki octu ryżowego.
                                                    • Warzywa kroimy w cienkie słupki i podsmażamy szybko na wysokim ogniu.
                                                      • Papier ryżowy wykładamy na deskę, lekko zmaczamy wodą. Wykładamy na środek naszą wołowinę, makaron, warzywa i pokrojone awokado. Sajgonki smażymy na głębokim ogniu na zloty kolor.
                                                        podziel się:

                                                        Pozostałe wiadomości