Ola Sopella: Sajgonki z wołowiną, orzechami i warzywami

Ola Sopella: Sajgonki z wołowiną, orzechami i warzywami
Ola Sopella: Sajgonki z wołowiną, orzechami i warzywami
  • Sajgonki z wołowiną, orzechami i warzywami
  • Składniki na wołowinę w orzechach:
  • -200g polędwicy wołowej
  • - 100g orzechów włoskich
  • -100g panko
  • - sól,pieprz
  • - 50ml sosu sojowego
  • - 50ml soku z limonki
  • - 20g cukru
  • - 50ml oleju
  • Warzywa:
  • - papryki w 3 różnych kolorach
  • - marchew
  • - pieprz, sól
  • Składniki na sos:
  • - 2 łyżki masła orzechowego
  • - 50g posiekanych orzechów włoskich
  • - 20ml sosu sojowego
  • - 20ml octu ryżowego
  • - garść świeżej kolendry
  • - sok z limonki
  • - sól, pieprz
  • - mała ostra papryczka
  • Wykonanie:
  • Polędwicę pokrojoną w paski marynujemy w sosie sojowym, soku z limonki oraz soli,pieprzu i cukrze przez 20 minut. Zamarynowane mięso smażymy na oleju w panko z posiekanymi orzechami. Makaron ryżowy gotujemy na miękko i dodajemy 3 łyżki octu ryżowego.
  • Warzywa kroimy w cienkie słupki i podsmażamy szybko na wysokim ogniu.
  • Papier ryżowy wykładamy na deskę, lekko zmaczamy wodą. Wykładamy na środek naszą wołowinę, makaron, warzywa i pokrojone awokado. Sajgonki smażymy na głębokim ogniu na zloty kolor.
podziel się:

Pozostałe wiadomości