- Składniki:
- - pół czerwonej papryki
- - pół zielonej papryki
- - pół żółtej papryki
- -1 papryczka chilli
- - pół czerwonej cebuli
- - grzybki shimeji
- - pół mango(obranego)
- -5 łyżek oleju rzepakowego
- -wołowina(200g pokrojone w kostkę)
- - masło orzechowe(1 łyżka)
- - makaron ryżowy
- - posiekane orzeszki ziemne
- - kiełki fasoli mung
- - posiekana kolendra
- Składniki na sos:
- -2 łyżki oleju sezamowego
- -pół łyżeczki pasty miso
- -1 łyżka sosu rybnego
- -3 łyżki sosu sojowego
- -1 łyżka cukru brązowego
- -1 łyżeczka soli
- - sok z 1 limonki
- -1 łyżeczka octu ryżowego
- -1 łyżeczka kminu rzymskiego
- -1 łyżeczka kurkumy
- Wykonanie:
- Wszystkie warzywa kroimy w drobne paski i podsmażamy na oleju. Następnie dodać mięso i smażyć kolejne 5 min, niedługo potem dodać masło orzechowe. Do podsmażonych warzyw z mięsem na koniec dodać resztę produktów.
podziel się: