Marta Kornacka: Indyk w mleczku kokosowym, z puree z batata

Marta Kownacka: Indyk w mleczku kokosowym z puree z batata
Marta Kownacka: Indyk w mleczku kokosowym z puree z batata
  • INDYK W MLECZKU KOKOSOWYM Z PUREE Z BATATA
    • -70g mleczka kokosowego
      • -Limonka
        • Przyprawy: sól, pieprz, czosnek w proszku, słodka papryka, curry, kurkuma, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, pieprz cytrynowy
          • -jedna średnia polędwiczka z piersi z indyka
            • -Łyżka oliwy z oliwek
              • -Kilka listków bazylii
                • -1/2 średniego batata
                  • -Łyżeczka masła
                    • -Kilka różyczek brokułu,
                      • Indyka natrzyj przyprawami, w misce umieść mleczko kokosowe, łyżeczkę oliwy z oliwek, łyżeczkę sosu sojowego, sok z limonki, czosnek w proszku i wymieszaj Umieść indyka w marynacie na około 20-30 minut.
                        • Przygotuj puree z batata: obierz go i pokrój w duża kostkę i gotuj do miękkość, odcedź dodaj łyżeczkę masła, trochę soli i kurkumy a następnie zgnieć widelcem lub tłuczniem na puree.
                          • Łyżkę oliwy rozgrzej na patelni i dodaj na nią zamarynowanego indyka, zostawiając marynatę, gdy indyk będzie podsmażony z obu stron wlej resztę marynaty i chwile podduś.
                            • Brokuła umyj i podziel na różniczki dodaj do niego przyprawy i odrobinę oliwy, piecz do miękkości (około 20 minut) w 190 stopniach Wszystko nałóż na talerz i udekoruj kilkoma listkami świeżej bazylii
                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości