Mariusz Bogusławski: Makaron z krewetkami, przegrzebkami i brokułami

Mariusz Bogusławski: Makaron z krewetkami, przegrzebkami i brokułami
Mariusz Bogusławski: Makaron z krewetkami, przegrzebkami i brokułami
  • Makaron z krewetkami, przegrzebkami i brokułami
    • Składniki:
      • - 4 jaja
        • - 200g mąki
          • - Sól
            • - 6 krewetek
              • - 6 przegrzebek
                • - 150g brokuła
                  • - 300g masła
                    • - 3 ząbki czosnku
                      • - Kilka gałązek rozmarynu
                        • Przygotowanie:
                          • 1. Oddzielone od białka żółtka wrzucamy do mąki i wyrabiamy w mikserze planetarnym ze szczyptą soli.
                            • 2. Ciasto wałkujemy, zwijamy i tnąc nożem na paseczki, gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 7 minut. Następnie odsączamy i zostawiamy na durszlaku.
                              • 3. Brokuła kroimy na różyczki i podsmażamy na patelni.
                                • 4. Na patelnię dodajemy masło, gałązkę rozmarynu i dwa ząbki czosnku. Na rozgrzane masło wrzucamy krewetki i przegrzebki, smażymy po jednej minucie z każdej strony na mocnym ogniu.
                                  • 5. Makaron, brokuły, przegrzebki i krewetki mieszamy, a na koniec dolewamy masło ze smażenia krewetek.
                                    • 6. Całość podajemy na głębokim talerzu.
                                      podziel się:

                                      Pozostałe wiadomości