Mariusz Bogusławski: Makaron po koreańsku

Mariusz Bogusławski: Makaron po koreańsku
Mariusz Bogusławski: Makaron po koreańsku
  • Makaron po koreańsku
  • Składniki:
  • -polędwica wołowa(150g)
  • -imbir (2x30g)
  • -mąka ziemniaczana(50g)
  • -mąka pszenna(50g)
  • -sól,pieprz
  • -makaron ryżowy
  • -miód(łyżka)
  • - sok z cytryny
  • -sos worcester(50g)
  • -wasabi(10g)
  • -ocet winny(30g)
  • - sos sojowy(50g)
  • -olej sezamowy (20g)
  • -ocet balsamiczny(30g)
  • -olej
  • -kolendra
  • Wykonanie:
  • Polędwiczkę kroimy w kostkę i obtaczamy w mąkach z solą i posiekanym imbirem. Podsmażamy na patelni z olejem i odstawiamy. Miód, sok z cytryny, wasabi, sos worcester, wasabi, ocet winny, sos sojowy, olej sezamowy i sos balsamiczny dajemy do rondelka i wszystko gotujemy przez 5 minut. Makaron gotujemy i mieszamy z naszym sosem, przekładamy na talerz i przyozdabiamy kolendrą.
podziel się:

Pozostałe wiadomości