- Makaron po koreańsku
- Składniki:
- -polędwica wołowa(150g)
- -imbir (2x30g)
- -mąka ziemniaczana(50g)
- -mąka pszenna(50g)
- -sól,pieprz
- -makaron ryżowy
- -miód(łyżka)
- - sok z cytryny
- -sos worcester(50g)
- -wasabi(10g)
- -ocet winny(30g)
- - sos sojowy(50g)
- -olej sezamowy (20g)
- -ocet balsamiczny(30g)
- -olej
- -kolendra
- Wykonanie:
- Polędwiczkę kroimy w kostkę i obtaczamy w mąkach z solą i posiekanym imbirem. Podsmażamy na patelni z olejem i odstawiamy. Miód, sok z cytryny, wasabi, sos worcester, wasabi, ocet winny, sos sojowy, olej sezamowy i sos balsamiczny dajemy do rondelka i wszystko gotujemy przez 5 minut. Makaron gotujemy i mieszamy z naszym sosem, przekładamy na talerz i przyozdabiamy kolendrą.
podziel się: