Mariusz Bogusławski: Makaron po koreańsku

Mariusz Bogusławski: Makaron po koreańsku
Mariusz Bogusławski: Makaron po koreańsku
  • Makaron po koreańsku
    • Składniki:
      • -polędwica wołowa(150g)
        • -imbir (2x30g)
          • -mąka ziemniaczana(50g)
            • -mąka pszenna(50g)
              • -sól,pieprz
                • -makaron ryżowy
                  • -miód(łyżka)
                    • - sok z cytryny
                      • -sos worcester(50g)
                        • -wasabi(10g)
                          • -ocet winny(30g)
                            • - sos sojowy(50g)
                              • -olej sezamowy (20g)
                                • -ocet balsamiczny(30g)
                                  • -olej
                                    • -kolendra
                                      • Wykonanie:
                                        • Polędwiczkę kroimy w kostkę i obtaczamy w mąkach z solą i posiekanym imbirem. Podsmażamy na patelni z olejem i odstawiamy. Miód, sok z cytryny, wasabi, sos worcester, wasabi, ocet winny, sos sojowy, olej sezamowy i sos balsamiczny dajemy do rondelka i wszystko gotujemy przez 5 minut. Makaron gotujemy i mieszamy z naszym sosem, przekładamy na talerz i przyozdabiamy kolendrą.
                                          podziel się:

                                          Pozostałe wiadomości