Dominik Moczydlany: Comber z jelenia z sosem z owoców leśnych oraz z sosem grzybowym, z groszkowym puree.

Dominik Moczydlany: Comber z jelenia z sosem z owoców leśnych oraz z sosem grzybowym, z groszkowym puree.
Dominik Moczydlany: Comber z jelenia z sosem z owoców leśnych oraz z sosem grzybowym, z groszkowym puree.
  • Comber z jelenia z sosem z owoców leśnych oraz z sosem grzybowym, z groszkowym puree. Lista składników:
  • –  comber z jelenia - czerwone wino – półwytrawne - główka czosnku - oliwa z oliwek - sól/pieprz - świeży rozmaryn - masło - jagody/maliny/jeżyny – mogą być świeże lub mrożone - cebula biała - cukier (pół szklanki) - cytryna - świeże grzyby (kurki lub borowiki ok. 300gr ) - śmietana 30% - 500ml - serek topiony kremowy/śmietankowy - kurkuma - groszek (puszka lub mrożony) - świeża mięta
  • Jelenia czyścimy z błon ,doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na małym ogniu tak samo jak steka.
  • W miedzyczasie owoce leśne zalewamy winem i dodajemy cukier i robimy sos owocowy.
  • Cebulę pokrojoną w kostkę smażymy na maśle,dodajemy pokrojone grzyby ,smażymy dodajemy serek topiony,śmietanę ,doprawiamy i mamy sos grzybowy. Groszek gotujemy,dodajemy miętę ,masło i miksujemy na puree.
  • Pure wykładamy na talerz na pure comber i dekorujemy sosami.
podziel się:

Pozostałe wiadomości