- Comber z jelenia z sosem z owoców leśnych oraz z sosem grzybowym,
z groszkowym puree.
Lista składników:
- – comber z jelenia
- czerwone wino – półwytrawne
- główka czosnku
- oliwa z oliwek
- sól/pieprz
- świeży rozmaryn
- masło
- jagody/maliny/jeżyny – mogą być świeże lub mrożone
- cebula biała
- cukier (pół szklanki)
- cytryna
- świeże grzyby (kurki lub borowiki ok. 300gr )
- śmietana 30% - 500ml
- serek topiony kremowy/śmietankowy
- kurkuma
- groszek (puszka lub mrożony)
- świeża mięta
- Jelenia czyścimy z błon ,doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na małym ogniu tak samo jak steka.
- W miedzyczasie owoce leśne zalewamy winem i dodajemy cukier i robimy sos owocowy.
- Cebulę pokrojoną w kostkę smażymy na maśle,dodajemy pokrojone grzyby ,smażymy dodajemy serek topiony,śmietanę ,doprawiamy i mamy sos grzybowy. Groszek gotujemy,dodajemy miętę ,masło i miksujemy na puree.
- Pure wykładamy na talerz na pure comber i dekorujemy sosami.
podziel się: