Borys Kaszubowski: Tacos z Skirt Steak z salsą z mango , granatu i mięty i queso flameado

Borys Kaszubowski: Tacos z Skirt Steak z salsą z mango , granatu i mięty i queso flameado
Borys Kaszubowski: Tacos z Skirt Steak z salsą z mango , granatu i mięty i queso flameado
  • Tacos z Skirt Steak z salsą z mango , Granatu i Mięty i Queso Flameado
  • Składniki:
  • Tortille do Tacos:
  • -500g mąki typu 500
  • -1-4 łyżki soli
  • - 50g Masła
  • - Woda
  • Salsa z Mango , Granatu i Mięty:
  • -2 Szalotki
  • -Pęk Mięty
  • - 1 Granat
  • - 1 Mango
  • -Pęk Kolendry (mniejszy od mięty)
  • Papryka:
  • - 1 Jalapeno
  • - 1 Habanero
  • - 1 Słodka Czerwona
  • - 1 limonka
  • - 2 duże ząbki czosnku
  • -Sól i Pieprz do Smaku
  • -Oliwa z Oliwek (ocipinke , do smaku i konsystencji)
  • Przyprawy:
  • - Kumin cały , Cynamon Cejloński laska cały , Kardamon , Papryka Ostra , Rozmaryn
  • Queso Flameado:
  • - 250 - 150 g Queso Oaxaca
  • - 2 kiełbasy chorizo (surowe)
  • - troszke Tequili do smaku
  • Stek :
  • - 500-800g Steka z przepony wołowej (najlepiej z zewnętrzej części)
  • - Musztarda Dijon (spoiwo do przypraw)
  • -Sól i Pieprz
  • -Czosnek
  • Przpyprawy:
  • - Ancho , Chilli Guajillo , Papryka Wędzona , Kurkuma , Cząber
  • Do Ozdoby:
  • - 2 Szalotki smażone ( olej tak aby mały rondelek zakryć)
  • - Kolendra
  • -Limonka
  • -troche Bratków
  • Sposób wykonania :
  • 1 . Zrobić ciasto, czyli Mąka , rozpuszczone masło i woda w temperaturze pokojowej . wygnieść i odłożyć do odpoczynku
  • 2. przyprażyć przyprawy do steka , zmielić , i zamarynować po kolei - sól i pieprz , musztarda , przyprawy . i odłożyć na później
  • 3. Zrobić salsę- pokroić i wymieszać
  • 4. Smażyć steka i w między czasie cebulke ,szalotke do dekoracji i jako mini dodatek .
  • 5. Rozprasować kulki w prasce lub uwakłować na małe okręgi i usmażyć , następnie do miski i pod ścierke i zaparować aby były miękie
  • Wszystko nałożyć do tacos i udekorować.
podziel się:

Pozostałe wiadomości