Borys Kaszubowski: „Bowl Borysa” - Poke Bowl z Łososia, Mango, Awokado, Granatu i Cebuli Czerwonej z nasionami chia, podane na purée z bakłażana i z jajkiem sadzonym na oliwie**

Borys Kaszubowski: „Bowl Borysa” - Poke Bowl z Łososia, Mango, Awokado, Granatu i Cebuli Czerwonej z nasionami chia, podane na purée z bakłażana i z jajkiem sadzonym na oliwie**
Borys Kaszubowski: „Bowl Borysa” - Poke Bowl z Łososia, Mango, Awokado, Granatu i Cebuli Czerwonej z nasionami chia, podane na purée z bakłażana i z jajkiem sadzonym na oliwie**
  • „Bowl Borysa” - Poke Bowl z Łososia, Mango, Awokado, Granatu i Cebuli Czerwonej z nasionami chia, podane na purée z bakłażana i z jajkiem sadzonym na oliwie**
    • Składniki:
      • - 150g Ryżu
        • - 300g Wody
          • - 1 całe Awokado
            • - 1 całe Średnie Mango
              • - 1 Granat
                • - Pół Cebulki Czerwonej
                  • - Sól i Pieprz do Smaku
                    • - 1,5 limonki
                      • - 1-3 łyżki Octu winnego (białego)
                        • - 2-4 łyżek oleju sezamowego
                          • - 4-8 łyżek sosu sojowego
                            • - 3 łyżki ciemnego sosu sojowego
                              • - Trochę sosu balsamicznego
                                • - 50-110 g nasion Chia
                                  • - 2 łyżki Tahini
                                    • - Trochę nasion sezamu (opcjonalnie)
                                      • - 5 papryczek "Bird Eye"
                                        • - Szczypta kminu rzymskiego
                                          • - Trochę świeżego imbiru
                                            • - Szczypiorek do Dekoracji
                                              • - Ogórek Do Dekoracji
                                                • - 1 Jajko
                                                  • - 100g - 200g Łososia
                                                    • - Trochę Oliwy
                                                      • - Trochę Sosu rybnego (dosłownie pare kropel)
                                                        • Wykonanie:
                                                          •  Płuczemy ryż dopóki woda nie będzie przynajmniej prawie czysta. Gotujemy ryż . Kroimy Mango, Cebulę, Awokado w kostkę, podobnie jak łososia. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy granat według uznania, przyprawy i nasiona chia, mieszamy i dodajemy do ostudzonego ryżu.
                                                            • Jajko Sadzone: Rozgrzewamy patelnię do bardzo wysokiej temperatury, dopiero wtedy dodajemy oliwę - gwarantuje to chrupiące spód jajka i unika przylegania. Smażymy według preferencji.
                                                              • Róża Ogórkowa: Kroimy ogórka w cienkie paski, następnie zawijamy jeden, dodając drugi pas na końcu zwijania. Trochę pasków ogórka siekamy na drobne paseczki.
                                                                • Purée Z Bakłażana: Pieczemy bakłażana na parze lub w piekarniku w 135 stopniach Celsjusza aż do miękkości. Następnie mielimy i dodajemy trochę sosu rybnego oraz soli.
                                                                  podziel się:

                                                                  Pozostałe wiadomości