Antoni Lis: Bibimbap

Antoni Lis: Bibimbap
Antoni Lis: Bibimbap
  • Bibimbap
    • Składniki:
      • -200g ryżu
        • - sól
          • - 400g wołowiny
            • - pomarańcza
              • - 2 łyżki sosu sojowego
                • - skórka i sok z limonki
                  • - 3 kolorowe papryki
                    • - 6 szparagów
                      • - 2 szalotki
                        • - ogórek
                          • -łyżeczka chili (płatki)
                            • -łyżka oleju
                              • - sól
                                • - 100g mango
                                  • - 10 miechunek
                                    • - syrop z limonki
                                      • - 100g smoczego owocu
                                        • -łyżka chili (nasiona)
                                          • - kolendra
                                            • - 300g oleju
                                              • - jajko
                                                • - ogórek
                                                  • Wykonanie:
                                                    • Ryż gotujemy. Owoce obieramy i kroimy na salsę, dodajemy syrop i sok z limonki. Ogórka kroimy cienko, dodajemy oliwę i chili. Olej podgrzewamy i zalewamy nim nasze przyprawy. Cebulę i papryki kroimy w słupki. Szparagi blanszujemy i przekrawamy na połówki. Na bardzo rozgrzanej patelni podsmażamy wołowinę pokrojoną w cienkie plasterki, następnie doprawiamy sosem sojowym, sosem rybnym i skórką z pomarańczy i limonki. Następnie mięso pakujemy próżniowo i odstawiamy na jakieś 20min. Na koniec smażymy na mocno rozgrzanej patelni przez 40s.
                                                      podziel się:

                                                      Pozostałe wiadomości