- Bajgiel z wołowiną i salsą owocową.
- 500g mąki
- 14g drożdży
- 40g cukru
- Łyżka oleju
- Szczypta soli
- 300g wody
- Cynamon
- Cukier 2 łyżki
- Z siedmiu łyżek mąki, drożdży i cukru z dodatkiem połowy wody Robimy Rozczyn odstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 35° na około 15 min po tym czasie do misy miksera wsypujemy resztę mąki, sól i olej i resztę wody i wyrośnięty Rozczyn I mieszamy. Odstawiamy na kolejne 15 min do wyrośnięcia w tym czasie zagniatamy ciasto rękoma formujemy kulę z ciasta po czym w środku robimy dziurkę gotujemy w wodzie z sodą max minutę smarujemy jajkiem posypujemy cukrem z cynamonem i pieczemy w temperaturze 180° i pieczemy przez około 15-20 min.
- -Połowa mango
- -melon 200g
- - ananasa -200 g
- - Świeża bazylia ,Świeża mięta, Świeża kolendra,
- - Syrop z agawy
- - Limonka
- Owoce kroimy w kostkę dodajmy posiekane zioła skórkę i sok z limonki oraz syrop z agawy. Odstawiamy. Później połowę tego blendujemy zagotowujemy i dodajemy owoce w kostkach. Dajemy do lodówki.
- Wołowina
- Wołowinę kroimy w cieniutkie plastry i smażymy na maśle z dodatkiem rozmarynu i tymianku, solimy.
- Bajgla przekrawamy na dół dajemy kiełki, sos i wołowinę
podziel się: