Aleksandra Sopella, Antek Lis: Bajgiel z wołowiną i salsą owocową

Aleksandra Sopella, Antek Lis: Bajgiel z wołowiną i salsą owocową
Aleksandra Sopella, Antek Lis: Bajgiel z wołowiną i salsą owocową
  • Bajgiel z wołowiną i salsą owocową.
    • 500g mąki
      •  14g drożdży
        •  40g cukru
          • Łyżka oleju
            • Szczypta soli
              •  300g wody
                • Cynamon
                  •  Cukier 2 łyżki
                    • Z siedmiu łyżek mąki, drożdży i cukru z dodatkiem połowy wody Robimy Rozczyn odstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 35° na około 15 min po tym czasie do misy miksera wsypujemy resztę mąki, sól i olej i resztę wody i wyrośnięty Rozczyn I mieszamy. Odstawiamy na kolejne 15 min do wyrośnięcia w tym czasie zagniatamy ciasto rękoma formujemy kulę z ciasta po czym w środku robimy dziurkę gotujemy w wodzie z sodą max minutę smarujemy jajkiem posypujemy cukrem z cynamonem i pieczemy w temperaturze 180° i pieczemy przez około 15-20 min.
                      • -Połowa mango
                        • -melon 200g
                          • - ananasa -200 g
                            • - Świeża bazylia ,Świeża mięta, Świeża kolendra,
                              • - Syrop z agawy
                                • - Limonka
                                  • Owoce kroimy w kostkę dodajmy posiekane zioła skórkę i sok z limonki oraz syrop z agawy. Odstawiamy. Później połowę tego blendujemy zagotowujemy i dodajemy owoce w kostkach. Dajemy do lodówki.
                                    • Wołowina
                                      • Wołowinę kroimy w cieniutkie plastry i smażymy na maśle z dodatkiem rozmarynu i tymianku, solimy.
                                        • Bajgla przekrawamy na dół dajemy kiełki, sos i wołowinę
                                          podziel się:

                                          Pozostałe wiadomości