Aleksandra Sopella, Antek Lis: Bajgiel z wołowiną i salsą owocową

Aleksandra Sopella, Antek Lis: Bajgiel z wołowiną i salsą owocową
Aleksandra Sopella, Antek Lis: Bajgiel z wołowiną i salsą owocową
  • Bajgiel z wołowiną i salsą owocową.
  • 500g mąki
  •  14g drożdży
  •  40g cukru
  • Łyżka oleju
  • Szczypta soli
  •  300g wody
  • Cynamon
  •  Cukier 2 łyżki
  • Z siedmiu łyżek mąki, drożdży i cukru z dodatkiem połowy wody Robimy Rozczyn odstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 35° na około 15 min po tym czasie do misy miksera wsypujemy resztę mąki, sól i olej i resztę wody i wyrośnięty Rozczyn I mieszamy. Odstawiamy na kolejne 15 min do wyrośnięcia w tym czasie zagniatamy ciasto rękoma formujemy kulę z ciasta po czym w środku robimy dziurkę gotujemy w wodzie z sodą max minutę smarujemy jajkiem posypujemy cukrem z cynamonem i pieczemy w temperaturze 180° i pieczemy przez około 15-20 min.
  • -Połowa mango
  • -melon 200g
  • - ananasa -200 g
  • - Świeża bazylia ,Świeża mięta, Świeża kolendra,
  • - Syrop z agawy
  • - Limonka
  • Owoce kroimy w kostkę dodajmy posiekane zioła skórkę i sok z limonki oraz syrop z agawy. Odstawiamy. Później połowę tego blendujemy zagotowujemy i dodajemy owoce w kostkach. Dajemy do lodówki.
  • Wołowina
  • Wołowinę kroimy w cieniutkie plastry i smażymy na maśle z dodatkiem rozmarynu i tymianku, solimy.
  • Bajgla przekrawamy na dół dajemy kiełki, sos i wołowinę
podziel się:

Pozostałe wiadomości