Aleksandra Sopella, Antek Lis: Bagietka z beszamelem i ricottą

Aleksandra Sopella, Antek Lis: Bagietka z beszamelem i ricottą
Aleksandra Sopella, Antek Lis: Bagietka z beszamelem i ricottą
  • Bagietka z beszamelem i ricottą
  • 16 Gram drożdży
  •  kilogram Mąki
  • 250 ml mleka i 250 ml wody
  • sól
  • 60 g cukru
  • Z siedmiu łyżek mąki, drożdży i cukru z dodatkiem połowy ciepłego Mleka I wody Robimy Rozczyn odstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 35° na około 15 min po tym czasie do misy miksera wsypujemy resztę mąki nasz Rozczyn resztę mleka i wody i mieszamy. Odstawiamy na kolejne 15 min do wyrośnięcia w tym czasie zagniatamy ciasto rękoma formujemy długie Bagietki nacinamy pieczemy w temperaturze 230° przez około 10 15 min następnie zmniejszamy temperaturę do 210° i pieczemy przez około 10 15 min.
  • Dodatki
  • Ricottą
  • Skórka pomarańczy
  • sól,pieprz
  •  Boczek w plastrach
  •  Rukola
  • Granat
  • Pomarańcza
  • Masło ok 40g
  • Rozmaryn Tymianek
  • Ricotta, Skórka pomarańczy, szczyptę cukru, szczyptę soli mieszamy ze sobą. Pomarańcze obieramy kroimy w plastry i karmelizujemy za pomocą palnika. Boczek smażymy na chrupko. Masło mieszamy z ziołami i solą i smażymy na nim Bagietka
  • Beszamel
  • Masło 50g
  • 2 łyżki mąki
  • 600ml mleka
  • Masło roztapiamy dodajemy mąkę energicznie mieszamy do połączenia, dodajemy mleko i pieprz mieszamy i gotujemy do zgęstnienia.
  • Upieczona bagietkę smarujemy ricottą następnie kładziemy rukolę polewamy beszamelem dodajemy pomarańcze i posypujemy granatem.
podziel się:

Pozostałe wiadomości