Aleksandra Sopella, Antek Lis: Bagietka z beszamelem i ricottą

Aleksandra Sopella, Antek Lis: Bagietka z beszamelem i ricottą
Aleksandra Sopella, Antek Lis: Bagietka z beszamelem i ricottą
  • Bagietka z beszamelem i ricottą
    • 16 Gram drożdży
      •  kilogram Mąki
        • 250 ml mleka i 250 ml wody
          • sól
            • 60 g cukru
              • Z siedmiu łyżek mąki, drożdży i cukru z dodatkiem połowy ciepłego Mleka I wody Robimy Rozczyn odstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 35° na około 15 min po tym czasie do misy miksera wsypujemy resztę mąki nasz Rozczyn resztę mleka i wody i mieszamy. Odstawiamy na kolejne 15 min do wyrośnięcia w tym czasie zagniatamy ciasto rękoma formujemy długie Bagietki nacinamy pieczemy w temperaturze 230° przez około 10 15 min następnie zmniejszamy temperaturę do 210° i pieczemy przez około 10 15 min.
                • Dodatki
                  • Ricottą
                    • Skórka pomarańczy
                      • sól,pieprz
                        •  Boczek w plastrach
                          •  Rukola
                            • Granat
                              • Pomarańcza
                                • Masło ok 40g
                                  • Rozmaryn Tymianek
                                    • Ricotta, Skórka pomarańczy, szczyptę cukru, szczyptę soli mieszamy ze sobą. Pomarańcze obieramy kroimy w plastry i karmelizujemy za pomocą palnika. Boczek smażymy na chrupko. Masło mieszamy z ziołami i solą i smażymy na nim Bagietka
                                      • Beszamel
                                        • Masło 50g
                                          • 2 łyżki mąki
                                            • 600ml mleka
                                              • Masło roztapiamy dodajemy mąkę energicznie mieszamy do połączenia, dodajemy mleko i pieprz mieszamy i gotujemy do zgęstnienia.
                                                • Upieczona bagietkę smarujemy ricottą następnie kładziemy rukolę polewamy beszamelem dodajemy pomarańcze i posypujemy granatem.
                                                  podziel się:

                                                  Pozostałe wiadomości