W Szczecinku nad jednym z jezior znajduje się Zamek Książąt Pomorskich. To właśnie tam powstał lokal „Zamek” prowadzony przez Rafała. Przygoda mężczyzny z gastronomią rozpoczęła się trzynaście lat temu, gdy razem z przyjacielem otworzyli bar szybkiej obsługi z kebabem. W końcu Rafał odważył się przejąć znaną w okolicy restaurację. „Zamek” miał opinię drogiego miejsca przeznaczonego jedynie dla elit. Nowy właściciel chciał to zmienić, ale skończyło się jedynie na niewielkich korektach w karcie. Rafał w pełni zaufał dotychczasowemu zespołowi restauracji. Jedynie w kuchni pojawił się nowy pracownik, wieloletni przyjaciel właściciela, Szymon. To on został szefem kucharzy i niepisanym panem na włościach. Choć dania udekorowane są po królewsku, owocami i jadalnymi kwiatami, lokal zamiast kwitnąc, więdnie. Dodatkowo Rafał prowadzi też własny warsztat samochodowy, przez co nie może w pełni zająć się „Zamkiem”. Nieliczni klienci narzekają, że potrawy są zimne, a długi czas oczekiwania i wysokie ceny jeszcze bardziej ich odstraszają. Najwyższa pora, żeby z odsieczą na „Zamek” ruszyła Magda Gessler!