Azja Express: Filipińskie smaki i morskie wyzwania
Odcinek zacznie się od kulinarnego wyzwania, które przeniesie uczestników do serca filipińskiej kuchni. Strzykwa, znana jako morski ogórek, stanie się pierwszym testem ich odwagi i wytrzymałości. Choć jest to przysmak doceniany przez miejscowych, nie wszyscy podróżnicy zdołają docenić jego walory. Ale to dopiero początek – kolejne zadanie, związane z produkcją słynnego rybnego sosu, wprowadzi uczestników w tajniki fermentacji. Ci, którzy przetrwają intensywne zapachy, zdobędą nie tylko nagrody, ale także upragnione miejsce na nocleg.
Dla reszty podróżników, którzy nie zdążą na czas, czeka morska kąpiel i konieczność samodzielnego znalezienia noclegu. Ten element wyścigu będzie wyjątkowo trudny, zwłaszcza że coraz bardziej odczuwalne zmęczenie zacznie wpływać na relacje w parach.
Azja Express: Burza emocji na plaży
Następny dzień przyniesie zadanie wymagające od uczestników wydobycia z głębin morskich ważnej wiadomości. Niestety, wzburzone fale i rosnące napięcia między partnerami doprowadzą do konfliktów. To właśnie wtedy Agnieszka Głowacka, po kolejnej nieudanej próbie, wybuchnie gniewem, obwiniając swojego męża o pozostawienie jej samej w trudnej sytuacji. Jej słowa „Ja idę, w dupie to mam” staną się symbolem narastającej frustracji i wyczerpania w wyścigu.
Jessica i Justin bardzo dziękujemy, że byliście częścią naszego programu ❤❤ Przypominamy najlepsze momenty naszego rodzeństwa 👀 #RazemDoCelu
Posted by Azja Express TVN on Monday, September 23, 2024
Czy emocjonalna burza wpłynie na wynik rywalizacji? A może pary znajdą sposób, by przezwyciężyć swoje problemy i dotrzeć na metę? Tego dowiemy się w najnowszym odcinku „Azja Express” już w sobotę o 19:30 w TVN i na platformie Max!
Czytaj też:
- Nadchodzi "Szadź 4". Maciej Stuhr: "W tym sezonie będę miał najtrudniejsze zadania aktorskie"
- Morderczynie: Czy ojciec Keller przemycał ludzi? Streszczenie 4. odcinka
Autor: Paweł Kopała