Ugotowani w parach: Asia i Adam postawili na Azję w wersji wege. Nie wszystkim się to spodobało

"Ugotowani w parach": bohaterowie poznańskiego odcinka
Ugotowani w parach: Michał uważa, że został źle potraktowany. "Nie wzięto pod uwagę mojej odmienności w stosunku do żywienia gospodarzy"
Asia i Adam marzą o podróży do Azji i kochają gotować w dalekowschodnim stylu!

Asia jest wegetarianką, w związku z tym cała finałowa kolacja była bezmięsna. Domowe azjatyckie burgery podbiły serca gości. Grzyby w wersji azjatyckiej nie do końca pasowały Anecie, która w ogóle ich nie je. Michał musiał sobie doprawić danie na ostro.

230313_Ugotowani_w_parach_odc03_tc11_www
Ugotowani w parach: Michał zużył całą ostrą przyprawę. "Jak tam twoje samopoczucie?"
230313_Ugotowani_w_parach_odc03_tc11_www_1
Ugotowani w parach: Aneta nie znosi sernika, ale tym razem wzięła dokładkę. Michał nadal czuje niesmak

Aneta przełamała się w kwestii sernika, a Michał podsumował kolację opinią, że został źle potraktowany. Jako miłośnik mięsa domagał się go na talerzu!

Adam i Joanna z Poznania

Adam ma 33 lata, jest handlowcem, obecnie na urlopie tacierzyńskim. Joanna ma 32 lata. Jest prawnikiem i radcą prawnym. Są małżeństwem i mają 5-miesięcznego synka Nikodema. Mieszkają pod Poznaniem. Połączyła ich pasja do biegania. Poznali się w trakcie jednego z maratonów. Wspólnie zdobyli Półmaraton Korony Polski. Nie są standardowym małżeństwem, bo to głównie Adam zajmuje się domem. Oboje preferują kuchnie włoską, hiszpańską i azjatycką. Joanna nie je mięsa od ponad dwóch lat. Bardzo dużo podróżują i uwielbiają odkrywać nowe smaki, które potem łączą w swojej kuchni. 

Podczas tej kolacji ogłoszono wyniki: Aneta i Bartek wygrali poznański odcinek!

230313_Ugotowani_w_parach_odc03_tc12_www
Ugotowani w parach: Aneta i Bartek wygrywają 3. odcinek!

Pary w Poznaniu wiele od siebie różni: od smakowych preferencji po model tworzonej rodziny. Nie przeszkodziło im to jednak w spędzeniu razem trzech wieczorów w wyśmienitej atmosferze. Wspólne biesiadowanie dla niektórych okazało się okazją do spróbowania nieznanych czy nielubianych wcześniej specjałów i wyjścia z kulinarnej strefy komfortu. 

Na poznańskich kolacjach nie zabrakło smakowych akcentów z całego świata – na talerzach zagościły między innymi azjatyckie burgery czy greckie pączki, ale nie zabrakło też wielkopolskich pyr z gzikiem. Wieczory urozmaiciły niebanalne atrakcje – gości zaskoczył instruktaż używania krzesiwa , a także domowa impreza z DJ-em.

podziel się:

Pozostałe wiadomości