W drugiej części odcinka uczestnicy musieli zmierzyć się z tym, co kryło się pod tajemniczymi skrzynkami. Znaleźli tam wyjątkowe i niezwykle różnorodne zwierzęce nogi - od najmniejszych, delikatnych żabich udek, po imponującą nogę wołową.
Trzy drużyny kucharzy rywalizowały, mając za zadanie wydać dokładnie 100 porcji mięsnych oraz 100 porcji wegetariańskich, by wykarmić łącznie 100 osób. Jak poradziły sobie drużyny w tym zadaniu? Który food truck zyskł największą popularność wśród gości zgromadzonych pod Wawelem?
Trzy drużyny kucharzy rywalizowały, mając za zadanie wydać dokładnie 100 porcji mięsnych oraz 100 porcji wegetariańskich, by wykarmić łącznie 100 osób. Jak poradziły sobie drużyny w tym zadaniu? Który food truck zyskł największą popularność wśród gości zgromadzonych pod Wawelem?
Trzy drużyny kucharzy rywalizowały, mając za zadanie wydać dokładnie 100 porcji mięsnych oraz 100 porcji wegetariańskich, by wykarmić łącznie 100 osób. Jak poradziły sobie drużyny w tym zadaniu? Który food truck zyskł największą popularność wśród gości zgromadzonych pod Wawelem?
To był odcinek w wakacyjnym klimacie! Na uczestników czekali relaksujący się w jacuzzi Michel Moran i Tomek Jakubiak oraz Magda Gessler i Ania Starmach na plaży w kolorowych strojach. Atmosfera była radosna, ale tajemnicze skrzynie przyniosły spory powiew emocji. Po ich otwarciu, zawodnicy znaleźli piękne, kolorowe i okazałe dmuchańce...?
W drugiej części odcinka uczestnicy mieli do dyspozycji tylko resztki z poprzedniej konkurencji. To wyjątkowy aspekt tego zadania - kucharze działali w duchu "zero waste", starając się stworzyć wyjątkowe danie, nie marnując ani grama produktów. Jak im się to udało?:)
Drugi odcinek przyniósł niezwykłe emocje i wyjątkowe wyzwanie pod nazwą "Mind Food". Gościem specjalnym była znana trenerka fitness, Ewa Chodakowska, która dodał odrobinę sportowego zacięcia do rywalizacji.
W drugiej części odcinka kucharze zostali wystawieni na próbę kreatywności. Ich zadaniem było stworzenie najbardziej smakowitych półmisków z owocami morza. Jak im poszło?
W pierwszej części odcinka czeka nas magia, a uczestnicy rozpoczną swoją przygodę, pracując w parach. Zadaniem zawodników będzie przygotowanie pięknych i okazałych deserów, inspirowanych znakami zodiaku, co pozwoli nam poznać ich osobowość, cechy charakteru i gust kulinarny