"Cały czas idę naprzód" - co słychać u Heli Kłobuckiej, zwyciężczyni 7. edycji "MasterChef Junior"?

"Cały czas idę naprzód". Co słychać u Heli Kłobuckiej?
Hela Kłobucka w 2022 roku zwyciężyła 7. edycję "MasterChef Junior". Co u niej słychać? O tym opowiedziała podczas gotowania w kuchni "Dzień Dobry TVN".
MasterChef Junior: Hela Kłobucka 7. MasterChefem Juniorem!
MasterChef Junior: Hela Kłobucka 7. MasterChefem Juniorem!

PRZEPISY NA DANIA HELI KŁOBUCKIEJ Z "DZIEŃ DOBRY TVN" ZNAJDZIECIE TUTAJ

Mając 11 lat Hela Kłobucka zwyciężyła w 7. edycji programu "MasterChef Junior". Swoimi kulinarnymi umiejętnościami podbiła serca nie tylko jurorów, ale także zdobyła mnóstwo fanów w całym kraju. Wiosną 2023 roku mogliście oglądać ją jako prowadzącą dwóch odcinków "MasterChef Wielkie Grillowanie". Teraz swoimi kulinarnymi umiejętnościami oraz wiedzą dzieli się nie tylko za pomocą książki kucharskiej, ale także w internecie. Na jej profilach społecznościowych można znaleźć mnóstwo ciekawych przepisów. Nimi podzieliła się także w kuchni "Dzień Dobry TVN", a przy okazji porozmawiała z prowadzącymi - Pauliną Krupińską oraz Damianem Michałowskim o tym co u niej słychać oraz o swoich początkach w gotowaniu.

MasterChef Wielkie Grillowanie
MasterChef Wielkie Grillowanie

Hela Kłobucka - czym się teraz zajmuje?

Hela Kłobucka w tym roku skończy 13 lat i nadal bardzo pasjonuje się gotowaniem. Często przygotowuje posiłki w domu - gotuje równie często jak jej rodzice! Ale to nie jest jej jedyne zajęcie. - W kuchni się cały czas uczę, próbuję nowych rzeczy i dużo gotuje, a w życiu stawiam na nowe przyjaźnie, uczę się nowych języków i cały czas idę naprzód - opowiedziała dziennikarzom "Dzień Dobry TVN".

Hela Kłobucka - jak zaczęła się jej miłość do gotowania?

W studio "Dzień Dobry TVN" Hela Kłobucka wróciła także do swoich początków do gotowania i opowiedziała, jak w ogóle zaczęła się jej przygoda z kuchnią. - Zawsze mówię, że dziadek zaraził mnie pasją do gotowania, bo on gotował tak bardzo kulinarnie z przyprawami. […] Ale w sumie nie wiem. Wydaje mi się, że to też dlatego, że ja lubię jeść.

Już pierwsze danie, które przygotowała dla swoich bliskich było wymagające. Dziewczynka upiekła bowiem bezy! - Kiedy pierwszy raz zaczęłam coś robić dla innych to myślę, że miałam dziewięć lat. Tak, że już robiłam coś sama. Moim pierwszym daniem były bezy i upiekłam ich strasznie dużo i wyciskałam je nie z rękawa cukierniczego, ale z takich torebek, co się daje kanapkę na śniadanie, bo nie miałam profesjonalnego sprzętu - wspominała w "Dzień Dobry TVN".

Autor: Kaja Krasnodębska

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości