W jubileuszowym sezonie słynna restauratorka odwiedzi między innymi Barlinek, Chorzów i Puławy. Po raz pierwszy w historii programu na kulinarnej mapie rewolucji znajdą się też Kępno, Kamionki i Zakręt, gdzie Magda Gessler zmierzy się z kuchnią gruzińską.
Pierwsza z rewolucji odbędzie się w Czechowicach-Dziedzicach. W tym przemysłowym regionie, o krok od ruchliwej drogi łączącej Tychy z Bielskiem-Białą, swój lokal otworzył Krystian. Postawił na kuchnię włoską, choć z mylącą nazwą… „Irlandia”. Lokal świeci pustkami i przynosi same straty. Z tego powodu Krystian nadal prowadzi swój biznes za granicą, by mieć z czego dokładać do restauracji w Polsce. Na co dzień lokalem zarządza jego narzeczona Klaudia i sama przyznaje, że nie najlepiej jej to wychodzi, a młody zespół zupełnie się jej nie słucha. I tak w położonej w Polsce „Irlandii”, serwującej włoskie dania, brakuje niemal wszystkiego – logiki, sprawnego zarządzania, rozsądnego planu, a nade wszystko gości.
Emisja 1. odcinka nowego sezonu już 1 września o godz. 21:35 w TVN i Playerze!
Źródło zdjęcia głównego: prasa.tvn.pl