Natalia Piasecka: Arancini

Natalia Piasecka: Arancini
Natalia Piasecka: Arancini
  • Składniki na kulki ryżowe
  • 1 torebka Ryżu
  • 2 łyżki parmezanu
  • Bułka tarta do obtoczenia
  • 1 jako
  • 2 łyżki mąki
  • 1 litr oleju
  • Składnik na Farsz :
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 łyżka mascarpone
  • 1 łyżka gorgonzoli
  • 1 łyżka sosu pomidorowego
  • 1 łyżka cukru
  • Sos pomidorowy :
  • 1 puszka pomidorów w całości
  • Cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • Bazylia suszona
  • Oregano suszona
  • Sól
  • Pieprz
  • Wykonanie sosu pomidorowego :
  • Cebulę z czosnkiem podsmażamy na koniec cebulę karmelizujemy ,dodajemy puszkę pomidorów dodajemy przyprawy na koniec sos blendujemy
  • Wykonanie farszu :
  • Pierś z kurczaka mielimy i podsmażamy na oleju po usmażeniu dodajemy mascarpone i inne sery na koniec 2 łyżki naszego sosu pomidorowego
  • Wykonanie Arancini :
  • Ugotowany ryż pomieszać z parmezanem i podzielić na 2 części przełożyć jedną część na folię spożywczą z ryżu zrobić kulkę do środka dać farsz drugą częścią ryżu przykryć farsz kulkę obtoczyć w mące ,jajku i bułce tartej .Arancini włożyć na gorący olej smażyć około 1,5 minuty do zarumienienia
  • Oliwę pietruszkowe i sos pomidorowy podajemy na talerz a na sosy arancini na sam koniec posypujemy je parmezanem
podziel się:

Pozostałe wiadomości