Martyna Niemiec: Risotto all'uva dolce

Martyna Niemiec: Risotto all'uva dolce
Martyna Niemiec: Risotto all'uva dolce
  • Risotto all'uva dolce
  • Składniki:
  • Ryż arborio 200g
  • Główka czosnku
  • 1 Cebula duża biała
  • 1 Kostka masła
  • Białe wino pól wytrawne
  • Parmezan 200g
  • Gorgonzola 100g
  • Miód wielokwiatowy
  • Rozmaryn świerzy
  • Winogron fioletowy bezpestkowy
  • Mascarpone 100g
  • Jadalne bratki fioletowe
  • Kolorowy pieprz w ziarnach
  • Sól gruboziarnista
  • 1 Cytryna
  •   Sposób przygotowania:
  • Na oliwie podsmażyć posiekany Czosnek i cebulę, dodać  ryż i Rozmaryn, podlać białym winem i ciepłą wodą, dodać skórkę z cytryny i parmezan lub gorgonzole sól oraz  pieprz na końcu dodać mascarpone. Ułożyć na talerzu, na patelni skarmelizowac Winogron przecięty w pół z miodem, ułożyć na risotto wraz z bratkami, skropić oliwą.
podziel się:

Pozostałe wiadomości