Martyna Niemiec: Risotto all'uva dolce

Martyna Niemiec: Risotto all'uva dolce
Martyna Niemiec: Risotto all'uva dolce
  • Risotto all'uva dolce
    • Składniki:
      • Ryż arborio 200g
        • Główka czosnku
          • 1 Cebula duża biała
            • 1 Kostka masła
              • Białe wino pól wytrawne
                • Parmezan 200g
                  • Gorgonzola 100g
                    • Miód wielokwiatowy
                      • Rozmaryn świerzy
                        • Winogron fioletowy bezpestkowy
                          • Mascarpone 100g
                            • Jadalne bratki fioletowe
                              • Kolorowy pieprz w ziarnach
                                • Sól gruboziarnista
                                  • 1 Cytryna
                                    •   Sposób przygotowania:
                                      • Na oliwie podsmażyć posiekany Czosnek i cebulę, dodać  ryż i Rozmaryn, podlać białym winem i ciepłą wodą, dodać skórkę z cytryny i parmezan lub gorgonzole sól oraz  pieprz na końcu dodać mascarpone. Ułożyć na talerzu, na patelni skarmelizowac Winogron przecięty w pół z miodem, ułożyć na risotto wraz z bratkami, skropić oliwą.
                                        podziel się:

                                        Pozostałe wiadomości