Maja Klejnot: Zdrowy raj

Maja Klejnot:  Zdrowy raj
Maja Klejnot: Zdrowy raj
  • Zdrowy raj
    • Smoothie:
      • - 1 ogórek
        • - 3-4 łodygi selera naciowego
          • - Pół awokado
            • - 2 gruszki
              • - 1 banan
                • - 1 łyżeczka syropu z agawy
                  • Kasza gryczana z musem z mango i ananasa
                    • - 1 mango
                      • - Pół ananasa
                        • - 100 gram kaszy gryczanej
                          • - 20 ml mleka owsianego
                            • Dorsz ze skarmelizowanym ryżem
                              • - 200 gram dorsza
                                • - Pół cukinii
                                  • - 1/4 papryki czerwonej
                                    • - 1/4 papryki żółtej
                                      • - 100 gram ryżu
                                        • - 10 gram masła
                                          • - 2 łyżki oliwy z oliwek
                                            • - Pół cebuli
                                              • - 2 ząbki czosnku
                                                • - Szczypta soli
                                                  • - Szczypta pieprzu
                                                    • - Szczypta tymianku
                                                      • Mus z papryki
                                                        • - 1 papryka słodka
                                                          • - 1 papryka czerwona
                                                            • - Pół cebuli czerwonej
                                                              • - 3 ząbki czosnku
                                                                • - Sól i pieprz do smaku
                                                                  • Wykonanie:
                                                                    • Dorsza marynujemy w oliwie, soli, pieprzu i tymianku, następnie układamy go w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy dorsza na parze w 100 stopniach przez 15-20 minut, pilnując, aby nie przypalił się. W międzyczasie gotujemy ryż. Wyciągamy dorsza z piekarnika, a cukinię i papryki podsmażamy na patelni z odrobiną masła. Następnie dodajemy ugotowany ryż i mieszamy, doprawiając solą i pieprzem.
                                                                      • Kaszę gryczaną gotujemy do miękkości, a następnie dodajemy do blendera dojrzałe mango, ananasa i mleko owsiane. Blendujemy na gładką masę, a następnie przecedzamy przez sito do ugotowanej kaszy. Wyciągamy środek z ananasa i wypełniamy go kaszą, dekorując wierzch malinami, jeżynami, ananasem i orzechami nerkowca.
                                                                        • Smoothie:
                                                                          • Wrzucamy owoce do blendera kielichowego i blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Następnie przelewamy do szklanki i podajemy.
                                                                            podziel się:

                                                                            Pozostałe wiadomości