W tym odcinku do jurorów dołączy siedmioro MasterChefów – Basia Ritz, Beata Śniechowska, Dominika Wójciak, Damian Kordas, Magda Nowaczewska, Mateusz Zielonka i Ola Nguyen. W tak szerokim gronie specjalistów ocenią potrawy przygotowane przez uczestników podzielonych na drużyny – niebieską i czerwoną.
Basia Ritz zwyciężczyni "MasterChefa": "Nerwy są największym wrogiem dobrej kuchni!"
Magda i jej wspomnienie z dzieciństwa. Jak będzie tym razem?
W tym odcinku pogoda nie będzie sprzyjać gotowaniu, kucharze dadzą z siebie wszystko, żeby przekonać do swoich dań laureatów poprzednich edycji.
W tym odcinku do jurorów dołączy siedmioro MasterChefów – Basia Ritz, Beata Śniechowska, Dominika Wójciak, Damian Kordas, Magda Nowaczewska, Mateusz Zielonka i Ola Nguyen. W tak szerokim gronie specjalistów ocenią potrawy przygotowane przez uczestników podzielonych na drużyny – niebieską i czerwoną. Chociaż pogoda nie będzie sprzyjać gotowaniu, kucharze dadzą z siebie wszystko, żeby przekonać do swoich dań laureatów poprzednich edycji. To właśnie oni zdecydują o tym, która drużyna wygra i będzie bezpieczna na balkonie. Przegrani będą musieli stanąć do konkurencji eliminacyjnej – testu smaku. W tym roku przybrał on jeszcze trudniejsze oblicze niż zazwyczaj. Nieznane składniki zostaną podane zawodnikom w formie... proszku! Kto odgadnie najwięcej produktów i będzie bezpieczny, a kto pożegna się z programem już w tym tygodniu?
Magda Gessler przeżyła w tym prawdziwe zaskoczenie!
Magda Gessler przeżyje w tym odcinku prawdziwe zaskoczenie! Chociaż na co dzień to ona wraz z Anią i Michelem szykuje niespodzianki dla zawodników, tym razem będzie inaczej. Królową polskiej gastronomii w studiu „MasterChefa” odwiedzą jej dzieci – Lara Gessler i Tadeusz Müller. Zwykły dzień przerodzi się w świętowanie Dnia Matki. Pięcioosobowe jury oceni dania przygotowane na tę okazję przez uczestników – potrawy z ulubionych składników Magdy
Magda Gessler przeżyje w tym odcinku prawdziwe zaskoczenie! Chociaż na co dzień to ona wraz z Anią i Michelem szykuje niespodzianki dla zawodników, tym razem będzie inaczej. Królową polskiej gastronomii w studiu „MasterChefa” odwiedzą jej dzieci – Lara Gessler i Tadeusz Müller. Zwykły dzień przerodzi się w świętowanie Dnia Matki. Pięcioosobowe jury oceni dania przygotowane na tę okazję przez uczestników – potrawy z ulubionych składników Magdy
Magda Gessler przeżyje w tym odcinku prawdziwe zaskoczenie! Chociaż na co dzień to ona wraz z Anią i Michelem szykuje niespodzianki dla zawodników, tym razem będzie inaczej. Królową polskiej gastronomii w studiu „MasterChefa” odwiedzą jej dzieci – Lara Gessler i Tadeusz Müller. Zwykły dzień przerodzi się w świętowanie Dnia Matki. Pięcioosobowe jury oceni dania przygotowane na tę okazję przez uczestników – potrawy z ulubionych składników Magdy. W drugiej części odcinka na stanowiskach do gotowania zagoszczą dary słodkich wód – żaby, ślimaki i raki. Michel Moran pokaże zawodnikom, co można z nich przygotować. Następnie kandydaci na MasterChefa sami wezmą się do gotowania i przedstawią jurorom swoje pomysły na potrawy z tymi składnikami. Osoba, której danie zostanie ocenione najsłabiej, będzie musiała opuścić program.
Magda Gessler przeżyje w tym odcinku prawdziwe zaskoczenie! Chociaż na co dzień to ona wraz z Anią i Michelem szykuje niespodzianki dla zawodników, tym razem będzie inaczej. Królową polskiej gastronomii w studiu „MasterChefa” odwiedzą jej dzieci – Lara Gessler i Tadeusz Müller. Zwykły dzień przerodzi się w świętowanie Dnia Matki. Pięcioosobowe jury oceni dania przygotowane na tę okazję przez uczestników – potrawy z ulubionych składników Magdy
Gotowanie ma we krwi i od zawsze czuł, że to jego droga. W głównej mierze jest samoukiem, chociaż pierwszym autorytetem kulinarnym była dla niego babcia. Lubi klasyczną kuchnię i kreatywne gotowanie z dostępnych składników. Ubóstwia Magdę Gessler i Gordona Ramsaya. Za swój największy sukces uważa swoje dzieci. Jest fryzjerem-stylistą i właścicielem salonu, a jego praca to jedna z wielu jego pasji.
Chciałaby mieć swoje bistro i w nim gotować dla ludzi. Jej ulubionymi szefami kuchni są Karol Okrasa i Julia Child – marzy o pisaniu książek kucharskich takich jak ona. Lubi potrawy wschodnie, włoskie i polskie. Rozbierania mięsa i filetowania ryb nauczył ją dziadek. Kiedy nie gotuje, pomaga mężowi prowadzić agencję artystyczną. W wolnych chwilach podróżuje, fotografuje i żongluje.
Pracuje w Szwajcarii i często przygotowuje polskie dania dla kolegów z pracy. Ma dobre wyczucie smaku i intuicję kulinarną. Jest dumny ze swoich synów i uważa ich za swój największy sukces. Chciałby na stałe wrócić do Polski, przestać pracować jako elektryk i otworzyć swoją restaurację w rodzinnym mieście.
Od dziecka lubiła towarzyszyć rodzicom w kuchni podczas przygotowywania jedzenia. Sama często gotowała po powrocie ze szkoły różne proste dania. Dzisiaj gotuje głównie dla swojego narzeczonego, co daje jej ogromną radość. Najchętniej przygotowuje warzywa, owoce, makarony i zupy. Prowadzi streamy z gotowania na żywo i grania w gry komputerowe.
Gotowania uczyła się od małego od rodziców i dziadka. Kuchnia to jej pasja, ale najbardziej uwielbia piec. Najlepiej wychodzą jej dania włoskie, japońskie, chińskie i arabskie. Przez 13 lat mieszkała w Australii, a w zeszłym roku wróciła do Europy i zamieszkała we Włoszech. Pracuje w rodzinnej firmie przewozowej, dzięki czemu może podróżować i poznawać różnych ludzi.
Gotowaniem interesuje się od dzieciństwa, pierwsze kroki w kuchni stawiał pod okiem mamy, a później już sam rozwijał tę pasję. Najlepiej wychodzą mu potrawy mięsne. Jego ulubione produkty to jajka i awokado. Swój wolny czas poświęca na gry video i rozwijanie kolekcji płyt winylowych. Ma dystans do siebie i poczucie humoru.
Marzy o otwarciu swojej piekarni, żeby zacząć żyć z tego, co kocha. W gotowaniu lubi korzystać z nieznanych sobie składników, nawet jeżeli próby czasem kończą się źle. Najbardziej smakują mu potrawy kuchni włoskiej i indyjskiej. Jego popisowe danie to ravioli ze szparagami i mascarpone w bazyliowym pesto. Interesuje się kinematografią i fotografią analogową.
To były wielkie emocje!
Wszyscy gotowali genialnie!
Magda Gessler przeżyje w tym odcinku prawdziwe zaskoczenie! Chociaż na co dzień to ona wraz z Anią i Michelem szykuje niespodzianki dla zawodników, tym razem będzie inaczej. Królową polskiej gastronomii w studiu „MasterChefa” odwiedzą jej dzieci – Lara Gessler i Tadeusz Müller. Zwykły dzień przerodzi się w świętowanie Dnia Matki.
Michel Moran pokaże zawodnikom, co można z nich przygotować. Następnie kandydaci na MasterChefa sami wezmą się do gotowania i przedstawią jurorom swoje pomysły na potrawy z tymi składnikami. Osoba, której danie zostanie ocenione najsłabiej, będzie musiała opuścić program.
Michel Moran pokazuje zawodnikom, co można z żabich udek Następnie kandydaci na MasterChefa sami wezmą się do gotowania i przedstawią jurorom swoje pomysły na potrawy z tymi składnikami.
Magda Gessler przeżyje w tym odcinku prawdziwe zaskoczenie! Chociaż na co dzień to ona wraz z Anią i Michelem szykuje niespodzianki dla zawodników, tym razem będzie inaczej. Królową polskiej gastronomii w studiu „MasterChefa” odwiedzą jej dzieci – Lara Gessler i Tadeusz Müller. Zwykły dzień przerodzi się w świętowanie Dnia Matki. Pięcioosobowe jury oceni dania przygotowane na tę okazję przez uczestników – potrawy z ulubionych składników Magdy.
Magda Gessler przeżyje w tym odcinku prawdziwe zaskoczenie! Chociaż na co dzień to ona wraz z Anią i Michelem szykuje niespodzianki dla zawodników, tym razem będzie inaczej. Królową polskiej gastronomii w studiu „MasterChefa” odwiedzą jej dzieci – Lara Gessler i Tadeusz Müller. Zwykły dzień przerodzi się w świętowanie Dnia Matki. Pięcioosobowe jury oceni dania przygotowane na tę okazję przez uczestników – potrawy z ulubionych składników Magdy. W drugiej części odcinka na stanowiskach do gotowania zagoszczą dary słodkich wód – żaby, ślimaki i raki. Michel Moran pokaże zawodnikom, co można z nich przygotować. Następnie kandydaci na MasterChefa sami wezmą się do gotowania i przedstawią jurorom swoje pomysły na potrawy z tymi składnikami. Osoba, której danie zostanie ocenione najsłabiej, będzie musiała opuścić program.
Michel Moran wspomina 8. edycję programu! 100. odcinków - jakie to dla niego emocję i czego sobie życzy? Sprawdźcie co nam zdradził!
Ania Starmach nie ukrywała zachwytu nad daniem, który został zaserwowany w 100. odcinku MasterChef! Arancini skradło jej serce.
Magda Gessler nie kryła zachwytu nad daniem! Idealna ilość masła, które rozpływało się w ustach i przepyszne pomidory. Pamiętacie kto w tym odcinku zadowolił kubki smakowe Magdy Gessler?