Finalistka 7. edycji programu zdradziła czym aktualnie się zajmuję! Sprawdźcie! Praktyki w restauracji Mateusza Gesslera sprawiają, że czuję się ekspertką w sztuce gotowania.
Finałowa czternastka staje do rywalizacji o statuetkę zwycięzcy programu. W setnym odcinku polskiego „MasterChefa” jurorzy przygotowali dla zawodników szereg niespodzianek. Najpierw będą mogli przekonać się o tym, jak wiele drzwi otwiera udział w programie, spoglądając na to, jak potoczyły się losy dotychczasowych laureatów. Następnie będą musieli wykazać się, przygotowując danie, które chcieliby serwować w swojej wymarzonej restauracji. W drugiej części odcinka Magda Gessler, Michel Moran i Ania Starmach zabiorą uczestników w podróż do prawdziwego kuchennego koszmaru – baru mlecznego rodem z PRL-u!
Gotowanie towarzyszyło jej od dzieciństwa, kiedy to pomagała mamie w przygotowywaniu posiłków dla licznej rodziny (ma 10 rodzeństwa). Później gotowała dla siebie na studiach, a następnie dla swojego męża Władysława i dzieci: Janka, Hani, Michaliny i Rut. W programie chciałaby nauczyć się nowych rzeczy i rozwinąć kulinarnie. Jej pozakulinarne hobby to bieganie, zumba i malowanie, a największy życiowy sukces to rodzina.
Gotowanie towarzyszy mu od dziecka. Rodzice dużo pracowali, więc często to on troszczył się o obiad dla siebie i rodzeństwa. Ma 3 rodzeństwa biologicznego i 20 rodzeństwa przybranego. Najbardziej lubi gotować na jachcie. Ma patent sternika, uwielbia żeglować i chciałby mieć swój własny jacht. Lubi przedwojenne książki kucharskie, zajada się tatarami, daniami kuchni tajskiej i polskiej.
Najbardziej kocha to, gdy ktoś uśmiecha się po spróbowaniu jej potrawy. Cieszy ją, że kulinaria można połączyć z dbaniem o planetę dzięki takim nurtom jak zero waste, wegetarianizm czy weganizm. Jej mocne strony to mięsa i dania jednogarnkowe. Poza kuchnią interesuje się kolarstwem i czytaniem thrillerów, a w wolnych chwilach jeździ na rewie drag queen.
Gotować zaczął, żeby sprawić przyjemność żonie, która uwielbia dobrze jeść. Jest samoukiem, a wiedzę czerpie z vlogów kulinarnych i przepisów kuchni regionalnych. Czuje się mocny w daniach włoskich, bo jego mama przez 11 lat mieszkała we Włoszech. Za sprawą córki i jej zainteresowań do swoich mocnych stron zalicza też kuchnię japońską. Projektuje roślinność w grach komputerowych.
Ela Podraza zamierza ten dzień uczcić wpisem w swojej książce kucharskiej. Czy uda jej się zrealizować swoje marzenie?
Premiera odcinka: niedziela, 22 września, 20:00!
Odcinki MasterChef możecie oglądać również w Player.pl!
Basi Ritz - 1. polski MasterChef, który od 5. lat prowadzi swoją restaurację.
Finalistka jest przykładem na to, że telewizja może zmienić życie.
Premiera odcinka: niedziela, 22 września, 20:00!
Odcinki MasterChef możecie oglądać również w Player.pl!
Tylko u nas czołówka programu MasterChef
Jak Grzesiek czuł się w spiżarni? Towarzyszyła mu pustka w głowię, czuł się jak w niedzielę niehandlową!
Premiera odcinka: niedziela, 22 września, 20:00!
Odcinki MasterChef możecie oglądać również w Player.pl!
Czy takiego samego zdania będzie jury?
W drugiej części odcinka Magda Gessler, Michel Moran i Ania Starmach zabiorą uczestników w podróż do prawdziwego kuchennego koszmaru – baru mlecznego rodem z PRL-u!
Magda pojawiła się w spiżarni w poszukiwaniu produktów do swojej potrawy. Jakie było jej pierwsze wrażanie?
Oglądajcie odcinek już w niedzielę 20:00!
Magda Gessler, Michel Moran i Ania Starmach zabiorą uczestników w podróż do prawdziwego kuchennego koszmaru – baru mlecznego rodem z PRL-u!
Finałowa czternastka staje do rywalizacji o statuetkę zwycięzcy programu. W setnym odcinku polskiego „MasterChefa” jurorzy przygotowali dla zawodników szereg niespodzianek. Najpierw będą mogli przekonać się o tym, jak wiele drzwi otwiera udział w programie, spoglądając na to, jak potoczyły się losy dotychczasowych laureatów. Następnie będą musieli wykazać się, przygotowując danie, które chcieliby serwować w swojej wymarzonej restauracji. W drugiej części odcinka Magda Gessler, Michel Moran i Ania Starmach zabiorą uczestników w podróż do prawdziwego kuchennego koszmaru – baru mlecznego rodem z PRL-u!
W programie chciałaby przeżyć przygodę i oderwać się od życia. Czuje się mocna w szybkich daniach z maksymalnie 5 składników. Jej pasją jest podróżowanie, zwiedziła już pół świata i ciągle ma apetyt na więcej. Na co dzień jest dyrektorem zarządzającym w firmie informatycznej. Cechuje ją dystans, poczucie humoru, cierpliwość i realizm.
Gotowaniem pasjonuje się od 12 roku życia, kiedy to postanowił przywitać rodziców domową kolacją… i tak już mu zostało. Marzy o założeniu własnej restauracji i w programie chce sprawdzić, czy jest już na to gotowy. Najlepiej radzi sobie z daniami kuchni chińskiej, tureckiej, włoskiej i polskiej. Lubi nurkowanie i łodzie motorowe
Kilka pytań do Jana Szlachty! Sprawdźcie co nam zdradził!
Gotowaniem tak naprawdę zajął się po poznaniu żony, która mieszkała wtedy we Włoszech. Najpierw nauczył się przygotowywać makarony, a potem stopniowo zagłębiał się w inne dania i inne kuchnie, zaczął chodzić na warsztaty kulinarne i zdał sobie sprawę, że kocha to robić. Lubi dania włoskie i azjatyckie. W wolnych chwilach uprawia kitesurfing.
Ta konkurencja nie była mocną stroną Ani. Jeden błąd w konsekwencji spowodował kolejne, co w konsekwencji pozbawiło ją miejsca w finałowej czternastce!
Pomarańcze, gruszki czy może tasaki? Zobaczcie kulisy nagrywania czołówki programu.
Finałowa czternastka staje do rywalizacji o statuetkę zwycięzcy programu. W setnym odcinku polskiego „MasterChefa” jurorzy przygotowali dla zawodników szereg niespodzianek. Najpierw będą mogli przekonać się o tym, jak wiele drzwi otwiera udział w programie, spoglądając na to, jak potoczyły się losy dotychczasowych laureatów. Następnie będą musieli wykazać się, przygotowując danie, które chcieliby serwować w swojej wymarzonej restauracji. W drugiej części odcinka Magda Gessler, Michel Moran i Ania Starmach zabiorą uczestników w podróż do prawdziwego kuchennego koszmaru – baru mlecznego rodem z PRL-u!
Finałowa czternastka staje do rywalizacji o statuetkę zwycięzcy programu. W setnym odcinku polskiego „MasterChefa” jurorzy przygotowali dla zawodników szereg niespodzianek. Najpierw będą mogli przekonać się o tym, jak wiele drzwi otwiera udział w programie, spoglądając na to, jak potoczyły się losy dotychczasowych laureatów. Następnie będą musieli wykazać się, przygotowując danie, które chcieliby serwować w swojej wymarzonej restauracji. W drugiej części odcinka Magda Gessler, Michel Moran i Ania Starmach zabiorą uczestników w podróż do prawdziwego kuchennego koszmaru – baru mlecznego rodem z PRL-u!
Finałowa czternastka staje do rywalizacji o statuetkę zwycięzcy programu. W setnym odcinku polskiego „MasterChefa” jurorzy przygotowali dla zawodników szereg niespodzianek. Najpierw będą mogli przekonać się o tym, jak wiele drzwi otwiera udział w programie, spoglądając na to, jak potoczyły się losy dotychczasowych laureatów. Następnie będą musieli wykazać się, przygotowując danie, które chcieliby serwować w swojej wymarzonej restauracji. W drugiej części odcinka Magda Gessler, Michel Moran i Ania Starmach zabiorą uczestników w podróż do prawdziwego kuchennego koszmaru – baru mlecznego rodem z PRL-u!
Finałowa czternastka staje do rywalizacji o statuetkę zwycięzcy programu. W setnym odcinku polskiego „MasterChefa” jurorzy przygotowali dla zawodników szereg niespodzianek. Najpierw będą mogli przekonać się o tym, jak wiele drzwi otwiera udział w programie, spoglądając na to, jak potoczyły się losy dotychczasowych laureatów. Następnie będą musieli wykazać się, przygotowując danie, które chcieliby serwować w swojej wymarzonej restauracji. W drugiej części odcinka Magda Gessler, Michel Moran i Ania Starmach zabiorą uczestników w podróż do prawdziwego kuchennego koszmaru – baru mlecznego rodem z PRL-u!
To była zacięta walka o fartuchy!
W finałowej 14-tce zostało jeszcze 12 wolnych miejsc, a chrapkę na nie ma 24 utalentowanych kucharzy amatorów. Aby pozostać w programie, będą musieli zmierzyć się w wyjątkowej konkurencji, która rozegra się na Placu Szczepańskim w Krakowie. Pod tajemniczymi kopułkami znajdą zaskakujące produkty, z których muszą przygotować wyśmienite dania. Kucharze, którzy zachwycą jurorów, znajdą się w najlepszej 14-tce MasterChefa.
W finałowej 14-tce zostało jeszcze 12 wolnych miejsc, a chrapkę na nie ma 24 utalentowanych kucharzy amatorów. Aby pozostać w programie, będą musieli zmierzyć się w wyjątkowej konkurencji, która rozegra się na Placu Szczepańskim w Krakowie. Pod tajemniczymi kopułkami znajdą zaskakujące produkty, z których muszą przygotować wyśmienite dania. Kucharze, którzy zachwycą jurorów, znajdą się w najlepszej 14-tce MasterChefa
Kucharze, którzy zachwycą jurorów, znajdą się w najlepszej 14-tce MasterChefa, a najsłabsze ogniwa zakończą swoją przygodę z programem. Część zawodników dostanie jeszcze jedną, decydującą szansę na to, aby udowodnić jurorom, że należy im się miejsce wśród najlepszych.
Aby pozostać w programie, uczestnicy będą musieli zmierzyć się w wyjątkowej konkurencji, która rozegra się na Placu Szczepańskim w Krakowie. Pod tajemniczymi kopułkami znajdą zaskakujące produkty, z których muszą przygotować wyśmienite dania.
W finałowej 14-tce zostało jeszcze 12 wolnych miejsc, a chrapkę na nie ma 24 utalentowanych kucharzy amatorów. Aby pozostać w programie, będą musieli zmierzyć się w wyjątkowej konkurencji, która rozegra się na Placu Szczepańskim w Krakowie.